Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δραγασάκης: Η συμφωνία για την α΄ κατοικία θα βοηθήσει στη μείωση των NPLs - Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς

Δραγασάκης: Η συμφωνία για την α΄ κατοικία θα βοηθήσει στη μείωση των NPLs - Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το ύψος των NPLs αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη και ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση του ρυθμού μείωσής τους
Η συμφωνία για την α΄ κατοικία θα βοηθήσει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το ύψος των NPLs αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη και ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση του ρυθμού μείωσής τους.
Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ωφελούνται περίπου 150 χιλ. δανειολήπτες.
Όπως ανέφερε, ευνοείται το 70% των ενδιαφερόμενων δανειοληπτών, καθώς ρυθμίζονται δάνεια 10-11 δισ. ευρώ.
«Η στρατηγική μας για την επίλυση του προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, που είναι βαριά κληρονομιά της κρίσης και της ύφεσης, στηρίζεται σε 2 πυλώνες: ανάκαμψη της οικονομίας και ρύθμιση δανείων.
«Δίνοντας λύση, αφαιρούμε ένα βαρίδι για την ανάκαμψη οικονομίας και κοινωνίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
O Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην άνθηση του Airbnb, χαρακτηρίζοντας την στεγαστική βόμβα.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά για λάθη «ασυγχώρητα» από την κυβέρνηση αυτά τα χρόνια, ωστόσο ο Γ. Δραγασάκης εκτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές γιατί ο κόσμος ξέρει ότι εάν έχει μια ελπίδα είναι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Παράθυρο» για διεύρυνση των ορίων επιλεξιμότητας για προστασία της α΄ κατοικίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των ορίων επιλεξιμότητας για ένταξη στο νέο καθεστώς για την προστασία της α' κατοικίας.
«Εάν κάποιος έχει υπόλοιπο δανείου 131.000 και θέλει να βάλει 1.000 για να πέσει στις 130.000 και να μπει στο νόμο, τι θα γίνει;
Αν κάποιος έχει υπόλοιπο 140.000 και βάλει 10.000 για να εξασφαλίσει μια καλύτερη δόση;
Τι θα γίνει;
Θα το δούμε αυτό στην πράξη», ανέφερε χαρακτηστικά.

Αποσύρθηκε η παράγραφος 2 για τις offshore

Ο κ. Δραγασάκης έκανε γνωστό ότι τελικά αποσύρθηκε από το άρθρο 40 η παράγραφος 2, που προέβλεπε την αναδρομική ισχύ και έδινε τη δυνατότητα σε "offshore" εταιρίες που είχαν αποκλειστεί λόγω του ότι η έδρα τους ήταν σε απαγορευμένες χώρες, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς πριν το άνοιγμα των οικονομικών.
Η διάταξη είχε δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για φωτογραφική διάταξη, με τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ να ζητούν την απόσυρση της.
Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε παράλογες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέλιος Πιτσιόρλας την απέσυρε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης