Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Στόχος η μείωση των NPEs κατά 11,5 δισ. έως το 2021

Εθνική Τράπεζα: Στόχος η μείωση των NPEs κατά 11,5 δισ. έως το 2021
Πωλήσεις NPLs σχεδόν δύο δισ. ευρώ σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες η ΕΤΕ
Σε αύξηση του στόχου για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) και μάλιστα κατά 1,5 δισ. ευρώ έως το 2021 προχωρά η Εθνική Τράπεζα, όπως τόνισε η διοίκησή της.
Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση της ΕΤΕ η τράπεζα θα παρουσιάσει στον SSM ένα νέο πλάνο για μείωση των NPEs σς
Οι αναθεωρημένοι στόχοι που θα υποβληθούν στον SSM προβλέπουν μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 11,5 δις. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2021.  
Η επίτευξη του στόχου θα βοηθηθεί από τα σχήματα τιτλοποιήσεων NPLs και το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ειδικότερα, για τα τέλη του 2019 ο στόχος για τα NPEs διαμορφώνεται στα 11,1 δισ. ευρώ από 12,6 δισ. που προέβλεπε η προηγούμενη στοχοθεσία.
Για το τέλος του 2020 ο στόχος είναι τα NPEs να υποχωρήσουν στα 8,9 δισ. ευρώ και στα 4,3 δισ. το 2021.
Στο διάστημα της τριετίας, η μείωση των NPEs θα επιτευχθεί κατά 5,8 δισ. ευρώ από πωλήσεις και τιτλοποιήσεις, κατά 1,9 δισ. ευρώ από πλειστηριασμούς, κατά 2,8 δισ. ευρώ από ρυθμίσεις και κατά 900 εκατ. ευρώ από διαγραφές.
Αναφορικά με τις πωλήσεις NPLs, η διοίκηση ανέφερε ότι στις 8 Απριλίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Symbol, εξασφαλισμένων δανείων μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, ύψους 900 εκατ. ευρώ.
Αναφέρθηκε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από ισχυρά διεθνή ονόματα.
Υπενθυμίζεται ότι για το β΄ τρίμηνο του 2019 η Τράπεζα σχεδιάζει την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξασφαλισμένων δανείων (κάρτες, καταναλωτικά, μικρά επαγγελματικά δάνεια), ύψους 1,1 δισ. ευρώ και στο β΄ εξάμηνο του έτους την πώληση ενός ακόμα εξασφαλισμένου χαρτοφυλακίου, μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 800 εκατ. ευρώ. Θα πρόκειται για χαρτοφυλάκιο καταγγελμένων δανείων επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης