Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων κινείται η αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων κινείται η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων κινείται η αγορά με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και τους αναλυτές να περιμένουν μεταβλητότητα και καλό τζίρο λόγω λήξης μήνα και τριμήνου.

Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο, μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων από Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, ενώ η Πειραιώς δημοσιεύει τα δικά της ετήσια αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Εντοπίζεται μία κόπωση από τους αναλυτές καθώς πολλά καλά νέα προεξοφλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και χρειάζεται μία καλή είδηση για να συνεχίσει υψηλότερα η αγορά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ το 2019 επανέλαβε πως περιμένει η διοίκηση με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένεται να δοθούν στη γενική συνέλευση.

Η Euroxx σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη 6,3 φορές και παίζει με EV/EBITDA 4,7 φορές, και κατά τη γνώμη της η τιμή της μετοχής δεν αποτυπώνει τον καλό ισολογισμό, την υψηλή δημιουργία κεφαλαίου, τη συνοχή της διοίκησης η οποία φέρνει τα αποτελέσματα που υπόσχεται αλλά και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική.

AEGEAN: Το υψηλότερο των εκτιμήσεων μέρισμα που ανακοίνωσε η διοίκηση ύψους 0,60 ευρώ αλλά και τα καλά αποτελέσματα σπρώχνουν τη μετοχή πάνω από τα 8 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Καλό είναι τέτοια πράγματα να μην γίνονται γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν αναστάτωση στα προθεσμιακά συμβόλαια.

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε την τροποποίηση του Οικονομικού Ημερολογίου του έτους 2019 όσον αφορά στη σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και την Ημερομηνία Έναρξης Πληρωμής Μερίσματος.

Η αποκοπή μερίσματος θα γίνει 2 Αυγούστου 2019 αντί 7 Ιουνίου 2019. Αυτό σημαίνει πως τα συμβόλαια Ιουνίου θα πρέπει να ενισχυθούν και να υποχωρήσουν τα αντίστοιχα του Σεπτεμβρίου.

Το θέμα είναι πως το συμβόλαιο του Ιουνίου έκανε πράξεις στην τιμή spot, δηλαδή κάποιοι σαν να ήξεραν ότι δε θα γίνει η αποκοπή τον Ιούνιο και αγόραζαν πιο ψηλά από αυτούς που δεν ήξεραν και ήθελαν να αγοράσουν ή να πουλήσουν χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

LAMDA: Στην αύξηση του ποσοστού της στη Lamda Development προχώρησε η Consolidated Lamda Holdings, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων που δημοσίευσε. Έχει γίνει βέβαια και σχετική γνωστοποίηση παλαιότερα

Πιο αναλυτικά, η Consolidated Lamda Holdings S.A. στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2018 εμφανίζεται να κατέχει 42,909 εκατ. μετοχές της Lamda, ήτοι ποσοστό 53,82%, ενώ στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2017 είχε 40,557 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 50,87%.

Σημειώνεται πως η Voxcove Holdings LTD κατέχει 10,22 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 12,83% επί του συνόλου των μετοχών

ΚΑΝΑΚΗΣ: Δημόσια πρόταση και εδώ και η μετοχή ενισχύεται 10,1% και βρίσκεται στα 4,36 ευρώ. Από εταιρεία στη Νορβηγία η δημόσια πρόταση και εντολή αγοράς 316 χιλ. τεμαχίων, αλλά μπαίνουν εντολές υψηλότερα. Ωστόσο έχουν γίνει πολλά από τα κομμάτια που ζητάνε.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο ο Στυλιανός Κανάκης είχε 5.422.932 μετοχές, ποσοστό 72,31%, και η Μαρία Κανάκη 600.000 μετοχές, ποσοστό 8,00%. Ευτυχώς που η ΕΧΑΕ είναι αισιόδοξη για νέες εισαγωγές το 2019.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν αν μαζευτούν οι μετοχές. Στη χρήση είχε καθαρά κέρδη 2,14 εκατ. ευρώ άρα η δημόσια πρόταση γίνεται με p/e 15,2 φορές και με p/bv 1,5 φορές.

Βέβαια η εταιρεία δεν έχει δανεισμό και το σύνολο των υποχρεώσεων υπερκαλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα που ήταν στα 8,2 εκατ. ευρώ. Με βάση τα ποσοστά των βασικών μετόχων φτάνει το ταμείο για την εξαγορά του ποσοστούν που δεν κατέχουν οι βασικοί μέτοχοι. Περιμένουμε νεότερα αναφορικά με την εταιρεία που εξαγοράζει την Κανάκης, καθώς φαίνεται πως είναι μία ομοειδής με μεγάλη δραστηριότητα. 


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης