Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - ΕΕ: To ΕΛΚ κερδίζει έδαφος με 188 έδρες - Οι εθνικιστές επιβεβαιώνουν τη δυναμική

Δημοσκόπηση - ΕΕ: To ΕΛΚ κερδίζει έδαφος με 188 έδρες - Οι εθνικιστές επιβεβαιώνουν τη δυναμική
Η ακροδεξιά επιβεβαιώνει τη δυναμική της και αναμένεται να είναι η τέταρτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους Φιλελεύθερους να χάνουν έδαφος
Έδαφος κερδίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ η ακροδεξιά επιβεβαιώνει τη δυναμική της, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη.
Ειδικότερα, το ΕΛΚ συγκεντρώνει 188 έδρες εκ των 705 συνολικά, αυξημένες κατά επτά.
Πρόκειται για ποσοστό 27% περίπου, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία στηρίζεται στις εθνικές δημοσκοπήσεις.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν συμπεριλαμβάνει τους Βρετανούς ψηφοφόρους.
Όσον αφορά τους Σοσιαλιστές, παραμένουν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις έδρες να αυξάνονται σε 20 από 19 στην προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.
Ωστόσο παραμένουν χαμηλότερα από το 25% που συγκεντρώνουν σήμερα.
Η ακροδεξιά επιβεβαιώνει τη δυναμική της και αναμένεται να είναι η τέταρτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους Φιλελεύθερους να χάνουν έδαφος.
Πρώτο κόμμα αναμένεται να παραμένει το CDU/CSU με 33 έδρες, ενώ ακολουθεί η Lega του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini.
Οι 27 έδρες που αναμένεται να συγκεντρώσει η Lega, αποτελούν ισχυρό σήμα για δυναμική του εθνικιστικού κινήματος στην Ευρώπη, σχολιάζει το Reuters.


Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, εάν οι εκλογές γινόταν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είχε 188 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 142, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) 72, η ομάδα εθνικιστικών κομμάτων (ENF) 61, η ομάδα των Συντηρητικών και των Μεταρρυθμιστών (ECR) 53, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE/NGL) 49, οι Πράσινοι 51, η δεξιά ευρωσκεπτικιστική ομάδα (EFDD) 30 και άλλα κόμματα 10.




Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία επικαλείται τη δημοσκόπηση της Metron Analysis (23/3), η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 36,1% και 9 έδρες στην ευρωβουλή.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,9% και 6 έδρες.
Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7,7% και 2 έδρες.
Στην τέταρτη θέση η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,1% και 2 έδρες.
Ακολουθεί το ΚΚΕ στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,4% και μία έδρα.
Μία έδρα εκλέγουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 3,1%.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης