Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παραμένει η ανεργία τον Μάρτιο 2019, στο 4,9% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παραμένει η ανεργία τον Μάρτιο 2019, στο 4,9% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία υποχώρησε ξανά στο 4,9%, μετά από μία οριακή άνοδο στο 5% που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε τον Μάρτιο του 2019 η ανεργία στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (29/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα υποχώρησε στο 4,9% έναντι 5% τον Φεβρουάριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, όταν και πραγματοποιήθηκε η επανένωση της Γερμανίας.
Παράλληλα, ο αριθμός ανέργων υποχώρησε κατά 7.000 άτομα, έναντι πτώσης κατά 20.000 άτομα τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση κατά 10.000 άτομα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο αριθμός ανέργων σημείωσε πτώση κατά 157 χιλ. άτομα.
«Με την έφοδο της ανοιξιάτικης ανάκαμψης, η ανεργία και η υποαπασχολήση συνέχισαν να μειώνονται τον Μάρτιο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, Detlef Scheele, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο CEO της Υπηρεσία πρόσθεσε ότι «παρά το γεγονός ότι η οικονομική ύφεση έχει υποχωρήσει, η αγορά εργασίας συνεχίζει να αναπτύσσεται ευνοϊκά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης