Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στην Ουκρανία - Έντονο ενδιαφέρον από τη Ρωσία για τον νικητή

Εκλογές στην Ουκρανία - Έντονο ενδιαφέρον από τη Ρωσία για τον νικητή
Επί του παρόντος στις δημοσκοπήσει προηγείται ο κωμικός ηθοποιός, Volodymyr Zelensky
Στο μικροσκόπιο της Ρωσίας μπαίνουν οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία που θα διεξαχθούν την Κυριακή (31/3/2019), καθώς αναμένει να δει εάν ο επόμενος ηγέτης της γειτονικής της χώρας θα είναι φιλοδυτικός ή εχθρός της Ρωσίας.
Εξάλλου, είναι οι πρώτες εκλογές από τη στιγμή που η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία στις αρχές του 2014 και στη συνέχεια υποστήριξε μια εξέγερση από τους φιλορωσικούς αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο κωμικός ηθοποιός, Volodymyr Zelensky, ενώ ακολουθούν η Yulia Tymoshenko και ο Petro Poroshenko.
Εάν κάποιος από τους τρεις δεν καταφέρει να συγκεντρώσει άνω του 50% στις εκλογές θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 21 Απριλίου.
Πάντως, και οι τρεις υποψήφιοι θεωρούνται φιλοδυτικοί και «εχθροί» της Ρωσίας αν και ο Zelensky έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τη σύγκρουση στο Donbass.
«Η φιλοευρωπαϊκή στάση έχει γίνει, μετά το 2014, πολιτική συναίνεση που δύσκολα αμφισβητείται, ενώ η απώλεια της Κριμαίας και μέρος της ανατολικής Ουκρανίας αποδυνάμωσε σημαντικά τα κόμματα που ζητούσαν ισχυρότερους δεσμούς με τη Ρωσία» επισημαίνει ο Agnese Ortolani αναλυτής της The Economist Intelligence Unit.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης