Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η συμφωνία με τη Ρωσία για το σύστημα S – 400 έχει κλείσει

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η συμφωνία με τη Ρωσία για το σύστημα S – 400 έχει κλείσει
Λαμβάνουμε αντιφατικά μηνύματα από τις ΗΠΑ, έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας για τα F 35 είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Την θέση ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για το αντιπυραυλικό σύστημα S 400 έχει κλείσει διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu.
«Η Τουρκία θα τιμήσει τη συμφωνία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία
Υπογράψαμε μια συμφωνία με τη Ρωσία.
Αυτή η συμφωνία ισχύει και συζητάμε πότε θα γίνει η παράδοση
Αυτή η συμφωνία έχει κλείσει» είπε ο Cavusoglu κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο ομόλογο του Sergei Lavrov στην Αττάλεια.
Με αφορμή μάλιστα και τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την προμήθεια του εν λόγω αντιπυραυλικού συστήματος σε συνδυασμό με την παράδοση των F 35 ο Τούρκος  ΥΠΕΞ έκανε λόγο για αντιφατικά μηνύματα από τις ΗΠΑ.
«Η Τουρκία λαμβάνει αντιφατικές δηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας που σχετίζονται με τα F-35» τόνισε ο Cavusoglu, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία δεν προτίθεται να πουλήσει το σύστημα S 400 σε άλλη χώρα.
Σημειώνεται πως χθες τέσσερα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ κατέθεσαν διακομματικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μεταφοράς αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία έως ότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστοποιήσει πως η Άγκυρα δεν θα παραλάβει το ρωσικό σύστημα S-400.
Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης