Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η Βρετανία έχει περιθώριο για αποφάσεις έως τις 12 Απριλίου 2019, εάν δεν περάσει η συμφωνία

Barnier: Η Βρετανία έχει περιθώριο για αποφάσεις έως τις 12 Απριλίου 2019, εάν δεν περάσει η συμφωνία
Η Βρετανία θα χρειαστεί να πει στην ΕΕ τι θέλει να κάνει αναφορικά με το Brexit έως τις 12 Απριλίου, εάν το κοινοβούλιο δεν στηρίξει σήμερα τη συμφωνία αποχώρησης, δήλωσε ο Michel Barnier
Η Βρετανία θα χρειαστεί να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει να κάνει αναφορικά με το Brexit έως τις 12 Απριλίου, εάν το κοινοβούλιο δεν καταφέρει σήμερα να στηρίξει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (29/3/2019) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Σε ομιλία του στη Βαρσοβία, ο Barnier ξεκαθάρισε ότι η προθεσμία που έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης, εκπνέει στο τέλος της σημερινής ημέρας.
Εάν χαθεί η προθεσμία, οι ηγέτες έχουν πει στη Βρετανία ότι έχει περιθώριο έως τις 12 Απριλίου για να προτείνει κάποια άλλη στρατηγική.
Η προοπτική να αποχωρήσει η Βρετανία χωρίς μια συμφωνία που να καθιστά ήπια την αποχώρησή της δεν είναι η επιλογή που προτιμά η ΕΕ, δήλωσε ο Barnier, αλλά φαίνεται να γίνεται πιθανότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης