Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕ: Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια
7 εκατ. άνθρωποι στη Βενεζουέλα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια
Το 24% του πληθυσμού της Βενεζουέλας -δηλαδή περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι- έχει ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, αναφέρει σε έκθεση ο ΟΗΕ, διαπιστώνοντας αύξηση του υποσιτισμού και των ασθενειών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η έκθεση επιδόθηκε τόσο στον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Nicolas Maduro, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα του στις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, όσο και στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Jouan Guaido, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο και απαιτεί να εγκαταλείψει την εξουσία.
Σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από πανεπιστήμια της Βενεζουέλας, πάνω από το 94% του πληθυσμού ζούσε στη φτώχεια το 2018 και το 60% ζούσε σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
Η κατανάλωση κρέατος και λαχανικών υποχώρησε σημαντικά μεταξύ του 2014 και του 2017, ενώ η κατανάλωση γάλακτος μειώθηκε κατά 77%.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό, μια μάστιγα που πλήττει το 22% των παιδιών ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών.
Στη χώρα έχουν επανεμφανιστεί ασθένειες όπως η φυματίωση, η διφθερίτιδα, η ελονοσία και η ηπατίτιδα Α, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, περίπου 5.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα καθημερινά και πάνω από 3,4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας ζουν πλέον ως πρόσφυγες ή μετανάστες σε γειτονικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης