Η American Airlines αναστέλλει επ' αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα

Η American Airlines αναστέλλει επ' αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα
Η American Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της προς τη Βενεζουέλα
Την επ’ αόριστον αναστολή των πτήσεων προς και από τη Βενεζουέλα αποφάσισε η αμερικανική αεροπορική American Airlines, μετά την προσωρινή διακοπή την οποία ανακοίνωσε στα μέσα του Μαρτίου 2019, επικαλούμενη τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών, του προσωπικού και των επιβατών της που συνδέονται με την κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Η American Airlines έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει επ` αόριστον τις υπηρεσίες της στη Βενεζουέλα», ανέφερε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Την 15η Μαρτίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως αναστέλλει ως την 1η Απριλίου τις υπηρεσίες της στη χώρα, κρίνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα ως προς την ασφάλεια δεν της επιτρέπουν να εκτελεί δρομολόγια.
Πριν από την αναστολή αυτή, η American Airlines εκτελούσε συνήθως τρεις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι προς τη Βενεζουέλα, εκ των οποίων δύο με προορισμό το Καράκας.
Ο όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και τριάντα χρόνια, διαβεβαίωσε ότι έχει σκοπό να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες του «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».
Στη Βενεζουέλα έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες μια θεσμική και πολιτική κρίση που προστέθηκε στην ανθρωπιστική κρίση.
Η Ουάσιγκτον έχει αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον Jouan Guiado, ο οποίος απαιτεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Nicolas Maduro να εγκαταλείψει την εξουσία, κάτι που ο σοσιαλιστής ηγέτης απορρίπτει.
Οι ΗΠΑ απομάκρυναν όλο το διπλωματικό προσωπικό τους που ήταν ακόμη παρόν στο Καράκας τον Μάρτιο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την αποστολή του από το εξωτερικό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS