Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.298,50 δολ. ανά ουγγιά - Τριμηνιαία κέρδη 1,2%

tags :
Άνοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.298,50 δολ. ανά ουγγιά - Τριμηνιαία κέρδη 1,2%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,2% ή 3,20 δολ., στα 1.298,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (28/3/2019) ο χρυσός, επωφελούμενος από την αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε πως ο ίδιος και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, πραγματοποίησαν «εποικοδομητικές» εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο.
Επίσης, οι επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό και λόγω της επίμονης αβεβαιότητας γύρω από το Brexit, μετά τη σημερινή νέα απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από τους Βρετανούς βουλευτές.
Στην άνοδο του χρυσού συνέβαλαν και ορισμένα μεικτά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενέτειναν τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία χάνει momentum μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Ιανουάριο του 2019, ενώ το προσωπικό εισόδημα σημείωσε οριακή αύξηση τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), σημείωσε αύξηση 0,1% τον Ιανουάριο, έναντι αύξησης 0,2% του Δεκεμβρίου, ενώ σε ετήσια βάση επιβραδύνθηκε στο 1,8% από 2%.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, χαρακτήρισε, πάντως, «πρόωρη» μια οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων, τονίζοντας ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας είναι κατά πάσα πιθανότητα «προσωρινή».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Fed, Randal Quarles, δήλωσε ότι ενδεχομένως κάποια στιγμή να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, εάν συνεχιστούν οι πρόσφατες θετικές τάσεις στην παραγωγικότητα και τις επενδύσεις.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% ή 3,20 δολ., στα 1.298,50 δολ. ανά ουγγιά.
Στο σύνολο του α’ τριμήνου του 2019, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 1,2%, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε κατά 1% σε εβδομαδιαία βάση και κατά 1,4% σε μηνιαία.
«Ο χρυσός πρέπει να επανέλθει στη ζώνη των 1.300-1.305 δολ. ανά ουγγιά, προκειμένου να διορθώσει ορισμένες τεχνικές ζημίες», σχολίασε ο αναλυτής του forex.com, Fawad Razqzada, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω πτώση κατά τις επόμενες μέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης