Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εγκώμιο διαπλοκής…

tags :
Εγκώμιο διαπλοκής…
Ποιος κυβερνούσε την Ελλάδα όταν ο Σ. Κόκκαλης είχε αγαστές σχέσεις με το Δημόσιο;
Διαπλοκή. Διαφθορά. «Σκοτεινές» σχέσεις κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων με επιχειρηματικά συμφέροντας.
Ένα έργο το οποίο το βλέπουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή σχεδόν καθημερινά το τελευταίο χρονικό διάστημα, του οποίου τα επεισόδια, σαφώς, γίνονται πιο συναρπαστικά με δεδομένο ότι το 2019 είναι εκλογικό έτος.
Η φωτιά άναψε εκ νέου μετά την είσοδο του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία δια στόματος του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση όχι μόνο ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στην οικογένεια Κόκκαλη στο σύνολό της (πατήρ και υιό).
Έχει άδικο ο κ. Μητσοτάκης;
Εάν η απάντηση που θα δώσει κάποιος είναι θετική, τότε θα πρέπει να θυμηθεί και πότε ήταν «παντοκράτορας» του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και κυρίως βασικός συνεργάτης του Δημοσίου ο κ. Κόκκαλης ο πρεσβύτερος.
Εάν δεν μας απατά η μνήμη μας, για παράδειγμα, οι συμβάσεις της εταιρείας Intralot με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει τροφοδοτήσει τα ταμεία της με ποσό που ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ, έγιναν στις 10ετίες 1990 και 2000.
Εάν, επίσης, δεν μας απατά εκ νέου η μνήμη μας σε αυτές τις δεκαετίες την Ελλάδα κυβερνούσαν διαδοχικά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ως εκ τούτου και πάντα εάν θεωρήσουμε ότι «Κόκκαλης σημαίνει διαπλοκή», όπως υποστηρίξει ο πρόεδρος της ΝΔ, τότε καλό είναι να ψάξει λίγο να βρει με ποιους συνεργάζονταν ο κ. Κόκκαλης (ο πρεσβύτερος πάντα) με το δικό του κόμμα.
Και αφού το ανακαλύψει και τους εκδιώξει από τη ΝΔ, τότε θα αποδείξει όχι μόνο ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή αλλά και ότι την… πατάσσει όπου τη βρει…

Σοφία Ζαφείρη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης