Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ: Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ: Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου
«Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας» και «είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αφού διερωτήθηκε «κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ;» απάντησε  «όχι σε όλες αυτές τις εναλλακτικές.
Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας» και επανέλαβε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος.
Ακόμη, έθεσε το ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να διορθώσει την πορεία της χώρας και απάντησε «θα επιλέξει ο ελληνικός λαός», προσθέτοντας  «όμως ο λαός πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλουμε και όχι μόνο για την κομματική μας υπόσταση».
Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν αρκεί η απλή προσθήκη συνιστωσών, όπως αποδείχθηκε με το Ποτάμι και τον Θ. Θεοχαρόπουλο, τονίζοντας την ευρύτητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Όπως ανέφερε «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι δικός μας, όπως και η Ελιά, τους καρπούς της οποίας εγκαταλείψαμε» , ενώ «το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ένα ΚΚΕ του κέντρου, δε μπορεί να έχει ως στόχο την επιβίωσή του».
Ο ίδιος έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι θα καταπέσει με κρότο, ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων και εκλογικών αναμετρήσεων, λέγοντας μάλιστα ότι «η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία».
Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον κ. Τσίπρα να μιλά ακόμη για εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για άγνοια και σκοπιμότητες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που οδήγησαν στο διχασμό του λαού και συμφώνησε με την προειδοποίηση της Φ. Γεννηματά να μην παίξει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, ενώ σχετικά με τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη μίλησε για «ελάχιστους πρόθυμους που πέρασαν τη γέφυρα της πολιτικής αναξιοπρέπειας».
Τέλος, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το κυβερνών κόμμα στην Ευρώπη ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται τρυφερά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον περιφέρουν ως δείγμα του τσάμπα μάγκα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης