Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με χρήματα της ελληνικής ομογένειας η μετεκπαίδευση Ελλήνων πυροσβεστών - Για να μην υπάρξει νέο Μάτι

Με χρήματα της ελληνικής ομογένειας η μετεκπαίδευση Ελλήνων πυροσβεστών - Για να μην υπάρξει νέο Μάτι
Τέσσερις εμπειρογνώμονες από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης θα εκπαιδεύσουν έλληνες πυροσβέστες στη διαχείριση κρίσεων
Μετεκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων με χρήματα της ελληνικής ομογένειας, θα κάνουν τον ερχόμενο μήνα οι Έλληνες πυροσβέστες από ομάδα 4 αμερικανών ειδικών που φτάνουν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι τέσσερις εμπειρογνώμονες από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης που θα φτάσουν στη χώρα είναι διεθνούς εμβέλειας και θα μετεκπαιδεύσουν τους Έλληνες αξιωματικούς της πυροσβεστικής σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και τη διαχείριση κρίσεων.
Πρόκειται για τεχνολογίες αιχμής στη διαχείριση άμεσων καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία κάθε χώρας.
Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από ομογενής των ΗΠΑ στον απόηχο του πύρινου ολέθρου στο Μάτι. Την προσέγγιση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου και της πυροσβεστικής είχε αναλάβει ένα ζευγάρι Ελληνοαμερικανών, ο Νίκος και η Βίκυ Κυριάκου που ζουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.
Με τη συμβολή των μελών της ομογένειας, που προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα αυτής της ενέργειας, συγκεντρώθηκε το ποσό για την υλοποίηση του προγράμματος, ύψους περίπου 60.000 ευρώ. Η μόνη υποχρέωση που έχει η Ελλάδα είναι η φιλοξενία των καθηγητών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης