Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η επιβράδυνση της Γερμανίας μας επηρεάζει σημαντικά – Σταθερό το τραπεζικό μας σύστημα

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η επιβράδυνση της Γερμανίας μας επηρεάζει σημαντικά – Σταθερό το τραπεζικό μας σύστημα
«Η Ιταλία έχει τα τελευταία 10 χρόνια μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης», σημείωσε ο Tria 
Η Ιταλία δεν έχει περιθώρια για επεκτατικά δημοσιονομικά μέτρα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη βρίσκεται κοντά στο μηδέν εν μέσω της επιβράδυνσης στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria.
«Η Ιταλία έχει τα τελευταία 10 χρόνια μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και θα υποχωρήσει στο μηδέν» σημείωσε ο Tria μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Φλωρεντία.
Ο λόγος, εξήγησε, οφείλεται στο γεγονός, πως η Γερμανία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς  0,7%-0,8% το 2019.
«Θα ήταν παράλογο να εφαρμόσουμε περιοριστικά μέτρα, σίγουρα δεν έχουμε χώρο για επεκτατικά φορολογικά μέτρα», συνέχισε ο Ιταλός υπουργός.
Το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 132,1% του ΑΕΠ, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα, σημειώνει το Bloomberg.
Τον Δεκέμβριο 2018, η ιταλική κυβέρνηση στη Ρώμη κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019, μετά την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα και της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη.
Έκτοτε, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία εισήλθε σε ύφεση.
Η Ιταλία αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς οι εξαγωγείς της πλήττονται από την επιβράδυνση της Γερμανίας, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κανείς δεν ζητά από την Ιταλία  προσαρμογή του προϋπολογισμού.
Ο Tria είπε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας είναι σταθερό, ενώ άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, ειδικά οι γερμανικές, αντιμετωπίζουν προβλήματα με «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε το πρακτορείο Ansa. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επίθεση στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα αντίκειται στο εθνικό συμφέρον.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης