Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναζητούνται εναγωνίως Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής στην Intralot

tags :
Αναζητούνται εναγωνίως Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής στην Intralot
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα οι προσπάθειες να βρεθούν ικανά πρόσωπα για την στελέχωση των δύο θέσεων του Ομίλου, δεν έχουν καρποφορήσει. 
Σε αναζήτηση Διευθύνοντα Συμβούλου (CEO) αλλά και οικονομικού Διευθυντή (CFO) βρίσκεται η διοίκηση της Ιntalot, μετά τις τελευταίες διοικητικές ανακατατάξεις που επήλθαν μετά την απομάκρυνση του Αντώνη Κεραστάρη στο τιμόνι του Ομίλου στις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα οι προσπάθειες να βρεθούν ικανά πρόσωπα για την στελέχωση των δύο θέσεων του Ομίλου, δεν έχουν καρποφορήσει.
Άλλωστε η επιλογή αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι προσεκτική, ενώ να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία στον Όμιλο άλλαξαν πέντε Group Chief Financial Officer, με τον κ. Κεραστάρη να ακοινώνει λίγο πριν την απομάκρυνση του, την αποχώρηση του Γιώργου Κολιαστάση και την ανάληψη των καθηκόντων αυτών από τον μέχρι πρώτινος Group Finance, Controlling & Budgeting Director κ. Ανδρέα Χρυσό (τον 5ο κατά σειρά CFO της Ιντραλοτ).
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας αφού μέσα στην τελευταία πενταετία ο Όμιλος δε θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό εαυτό του.
Το 2014, η Intralot ήταν ο Όμιλος των δεκάδων project στο εξωτερικό που είχε τζίρο 1,32 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 131,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 (εννεάμηνο), ο τζίρος έχει υποχωρήσει στα 798,6 εκατ. ευρώ και τα ΕΒΙΤDA στα 114,9 εκατ. ευρώ.
Επίσης το 2014 η μετοχή της Intralot είχε 2,3 ευρώ περίπου και σήμερα, πέντε χρόνια μετά έχει φτάσει στα 0,51 ευρώ.
Επίσης ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε πάνω από 200 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν ανακοινωθεί αντίστοιχες επενδύσεις, πουλήθηκαν σημαντικά assets του Ομίλου όπως το 80% της Intralot de Peru στο Περού, της θυγατρικής που λειτουργεί αριθμοπαιχνίδια και αθλητικά στοιχήματα στη χώρα, μέσω ενός δικτύου 3.700 σημείων πώλησης (POS) και του διαδικτύου, ενώ είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της ελληνικής
επιχείρησης στην Ιταλία με αυτές της Gamenet.
Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την απώλεια του του αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία καθώς μειοδότρια επομένως και ανάδοχος για την εκμετάλλευση του παιγνίου για την επόμενη δεκαετία αναδείχθηκε η Sans Gisirim.
Η συνεισφορά της Inteltek - η σύμπραξη των Intralot (45%) και της Turkcell (55%) - σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρουμένης της δραστηριότητας στο Αζερμπαϊτζάν) για την περίοδο δώδεκα μηνών έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ανέρχεται σε περίπου 15% του ενοποιημένου EBITDA (21,3 εκατ.), καθώς και σε περίπου 4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (39,3 εκατ.)
Σημειώνεται ότι η τελευταία εξέλιξη αυτή πυροδότησε τις εξελίξεις στον Όμιλο με τον πρόεδρο του Ομίλου Σ. Κόκκαλη να θετεί τον κ. Κεραστάρη εκτός Ομίλου και να αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης