Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ενισχύθηκε κατά 6,5 δισ. ευρώ η αποτίμηση του ΧΑ στο α’ τρίμηνο – Αυτές που υποχώρησαν και έχουν περιθώριο ανόδου

tags :
Ενισχύθηκε κατά 6,5 δισ. ευρώ η αποτίμηση του ΧΑ στο α’ τρίμηνο – Αυτές που υποχώρησαν και έχουν περιθώριο ανόδου
Πολλές μετοχές με καλά θεμελιώδη από όλες τις κατηγορίες μετοχές, έχουν χαμηλότερη απόδοση από αυτής της αγοράς και επομένως περιθώριο ανόδου
Κατά 6,5 δισ. ευρώ ενισχύθηκε η αποτίμηση του ΧΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και ανήλθε στα 51,4 δις. ευρώ στις 29/3/19 από 44,88 δισ. ευρώ που ήταν στις 31/12/18.
Τράπεζες, επιλεγμένα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και μετοχές με καλά θεμελιώδη ή μετοχές που συνδέονται με χρηματιστηριακά stories, πρωταγωνίστησαν.
Το ζητούμενο είναι αν υπάρχουν μετοχές που δεν ακολούθησαν την ξέφρενη πορεία των τραπεζών και επιλεγμένων μετοχών και έχουν προοπτικές ανόδου.
Πλην κάποιων μετοχών που βρέθηκαν να γράφουν απώλειες από 20% έως και 55% στο πρώτο τρίμηνο και δεν έχουν καλά θεμελιώδη (π.χ. Βιοτέρ, Μπήτρος, Pasal, Επίλεκτος, Dionic κ.α.) στις πρώτες θέσεις των πτωτικών μετοχών με απώλειες 18,6% βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ.
Η μετοχή δεν δικαιολογεί βάσει των αποτελεσμάτων που έχει ανακοινώσει τη συγκεκριμένη πορεία.
Η καθαρή θέση ανέρχεται στα 565,1 εκατ. ευρώ την ώρα που η αποτίμηση είναι στα 400 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με p/bv 0,70 φορές.
Η εισηγμένη έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ταμειακά διαθέσιμα 4,8 εκατ. ευρώ.
Από το μερίδιο συμμετοχής σε επενδύσεις είχε έσοδα 42,3 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ το 2017 και καθαρά κέρδη 46,5 εκατ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή 0,20 ευρώ από 0,12 ευρώ.
Επομένως παίζει με p/e 8,6 φορές.
Επίσης εντός της χρήσης 2019 αναμένεται να λάβει μέρισμα από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ύψους περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα Πλαστικά Κρήτης υποχώρησαν 8% με την εισηγμένη να έχει εξαιρετικά θεμελιώδη, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας, όσο και διάρθρωσης λογιστικής κατάστασης.
Ο ΟΛΘ υποχωρεί 2,6% από την αρχή του έτους με την αγορά να έχει άνοδο 17,6%.
Χωρίς τραπεζικές υποχρεώσεις, με ισχυρό ταμείο και μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μπροστά του, η αποτίμηση έχει μεγάλη απόσταση ακόμα και από το τίμημα που καταβλήθηκε για την εξαγορά του.
Η Motor Oil έχει απώλειες 1,4%, αν και ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα με καλή απομόχλευση, αν και αναμένεται αύξηση του καθαρού δανεισμού λόγω επενδύσεων.
Ωστόσο παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη.
Η Τιτάν είναι αμετάβλητη, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως οι προκλήσεις παραμένουν, αλλά κυρίως η αγορά εστιάζει στην επόμενη προσπάθεια των βασικών μετόχων για αλλαγή έδρας της εταιρείας.
Η ΕΥΑΘ επίσης υποαποδίδει της αγοράς με άνοδο 1,1% και εξαιρετική διάρθρωση ισολογισμού.
Η ΕΛΤΡΑΚ θα γράψει ζημιές από την πώληση της ΕΛΤΡΕΚΚΑ αλλά στην αποτίμηση των 32 εκατ. ευρώ μάλλον αυτή η αρνητική εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται προεξοφλημένη.
Η AS Company ενισχύεται μόλις 5,7% και αναμένεται να δημοσιεύσει για μία ακόμη φορά ένα υγιή ισολογισμό.
Με περιθώρια ανόδου λόγω υποαπόδοσης και θεμελιωδών μεγεθών είναι επίσης η ΕΛΒΕ, Βογιατζόγλου, ΕΥΔΑΠ, ΕΚΤΕΡ. Μύλοι Λούλη, ενώ τα αποτελέσματα χρήσης 2018, όταν ανακοινωθούν πιθανότατα θα δημιουργήσουν ευκαιρίες και σε άλλες εισηγμένες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης