Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +2,1% και τα 69 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +2,1% και τα 69  δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,38%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Δευτέρα (1/4) το πετρέλαιο, μετά τα σημαντικά κέρδη που σημείωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019 συνολικά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προσθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 2,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,38% στα 61,57 δολ. ανά βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κάλεσε για ακόμα μία φορά τις χώρες των ΟΠΕΚ+ να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να βοηθήσουν στη μείωση των τιμών, με τις σχετικές εκκλήσεις ωστόσο να έχουν μικρή επίδραση στην αγορά.
Παράλληλα, οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλες, οι οποίες αμφότερες αποτελούν χώρες με σημαντικά ποσοστά εξαγωγών πετρελαίου, έχουν επίσης συνεισφορά στην πρόσφατη άνοδο των τιμών.
Όσον αφορά τις αμερικανικές εξέδρες γεωτρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Baker Hughes, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, ενώ αντίθετα σημειώθηκε άνοδος στα αποθέματα αμερικανικού αργού, και συγκεκριμένα κατά σχεδόν 2,8 εκατ. βαρέλια.

Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο ανιτπρόεδρος της δεύτερης, Lui He, αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αργότερα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αποτελούν τις δύο χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης