Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο χρηματιστήριο Κύπρου η πρώτη βρετανική εταιρεία, Pandora Consultancy Services

tags :
Στο χρηματιστήριο Κύπρου η πρώτη βρετανική εταιρεία, Pandora Consultancy Services
Σύμβουλος της Pandora Consultancy Services η Capital Markets Experts
Η πρώτη βρετανική εταιρεία εισάγεται στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ (www.neaxak.com), με ιδιωτική τοποθέτηση και σύμβουλο την Capital Markets Experts AE (www.camex.gr), σπάζοντας το σερί εισαγωγής μόνο εταιρικών ομολόγων από τη Γηραιά Αλβιόνα.
Πρόκειται για την Pandora Consultancy Services PLC, η οποία θα εισάγει προς διαπραγμάτευση 200.000 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας μιας βρετανικής λίρας.
Τόσο η αποτίμηση, όσο και η εκκαθάριση των μετοχών στο ταμπλό της ΝΕΑ, θα γίνεται επίσης σε βρετανικές λίρες (£), το μετοχολόγιό της θα τηρείται στο CREST, το επίσημο αποθετήριο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και ως φορέας εκκαθάρισης θα ενεργεί η αγγλική εταιρεία EGR Broking Limited.
Η Pandora C.S. Plc, αποτελεί τη 10η εταιρεία που εισάγεται με σύμβουλο την Capital Markets Experts (CAMEX), επί ενός συνόλου 35 εταιριών που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται στην αγορά, γεγονός που καθιστά την ελλαδική εταιρία συμβούλων, μακράν την πρώτη εταιρεία σε εισαγωγές στην κυπριακή ΝΕΑ.
Σημειώνεται, ότι η CAMEX, πριν από ένα μήνα κατέθεσε την 11η αίτηση εισαγωγής, η οποία αφορά κυπριακή holding, με θυγατρικές στο χώρο της υγείας, σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Pandora Consultancy Services PLC συστάθηκε στις 25 Ιουνίου 2016, η καθαρή της θέση ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες και στις κύριες δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων και μη εταιρειών με ιδιαίτερη έμφαση στις εταιρείες του κλάδου της εμπορίας φαρμάκων.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, με Κωδικό Διαπραγμάτευσης ΠΑΚΣ/PACS και ISIN Code GB00BGYB6N58.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης