Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 1,60 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Πειραιώς η NBG Securities - Σύσταση neutral

tags :
Στα 1,60 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Πειραιώς η NBG Securities - Σύσταση neutral
Ένας βασικός καταλύτης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των NPEs και η πρόοδος της τράπεζας στο σχέδιο βελτίωσης της κεφαλαιακής της επάρκειας
Στα 1,60 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο της Τράπεζας Πειραιώς η NBG Securities, από 1,80 ευρώ προηγουμένως, με τη σύσταση να παραμένει neutral, ήτοι ουδετερότητα.
Η NBG Securities χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα δ' 3μηνου του 2018 της Πειραιώς, καθώς η πορεία των επιτοκιακών εσόδων (ΝΙΙ) εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης, ο δείκτης PPI σε επαναλαμβανόμενη βάση βελτιώθηκε και η τράπεζα επικεντρώνεται τώρα στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Ένας βασικός καταλύτης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των NPEs και η πρόοδος της τράπεζας στο σχέδιο βελτίωσης της κεφαλαιακής της επάρκειας, ενώ οι κίνδυνοι σχετίζονται με τη μακροοικονομική ανάκαμψη και την πολιτική αστάθεια της χώρας.
Στα επιμέρους στοιχεία από τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, η NBG Securities τονίζει ότι το τέταρτο 3μηνο 2018, το καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογεί στους μετόχους διαμορφώθηκε στα 145 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017.
Τα δάνεια προ προβλέψεων και προσαρμογών του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 53,1 δισ. ευρώ στo τέλoς Δεκ.2018, ενώ μετά από προβλέψεις το υπόλοιπο διαμορφώθηκε σε 39,8 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.
Τα δάνεια προ προβλέψεων μειώθηκαν κατά 7,2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2017, ωστόσο το υπόλοιπο των εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε κατά 0,7 δισ. ευρώ εξαιρουμένων των διαγραφών, των πωλήσεων MEA, και την ταξινόμηση δραστηριοτήτων στις διακοπτόμενες, επιδεικνύοντας αποκλιμάκωση του ρυθμού μείωσης.
Το σύνολο των προ προβλέψεων δανείων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 52,0 δισ. στο τέλος Δεκ.2018.
Ο δείκτης δανείων μετά από προβλέψεις προς καταθέσεις της Τράπεζας στην Ελλάδα σημείωσε σημαντική βελτίωση, υποχωρώντας στο 84% στο τέλος Δεκ. 2018 από 102% πριν από ένα έτος.
Οι νέες εκταμιεύσεις δανείων διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. ευρώ το 2018.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Common Equity Tier 1 (CET-1) του Ομίλου διαμορφώθηκε στις 31 Δεκ.2018 στο 14,0% σε pro-forma βάση, προσαρμοσμένος για τη μείωση του σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού λόγω αποεπενδύσεων των θυγατρικών στην Αλβανία και τη Βουλγαρία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης