Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Δεν συμφέρουν τη Βρετανία νέες γενικές εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Εκπρόσωπος May: Δεν συμφέρουν τη Βρετανία νέες γενικές εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Νέες γενικές εκλογές στη χώρα ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα έβλαπταν τη χώρα, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Theresa May
Νέες γενικές εκλογές στη χώρα ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα έβλαπταν τη χώρα, προειδοποίησε σήμερα (1/4/2019) ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, James Slack, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι «προς το εθνικό συμφέρον».
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η May αναμένει να δει τα αποτελέσματα της δεύτερης ενδεικτικής ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα, προτού αποφασίσει εάν θα θέσει για τέταρτη φορά τη συμφωνία της προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας «ουσιαστικής ψηφοφορίας», δηλαδή μιας τέταρτης ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλα εξαρτώνται από το εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχει ρεαλιστική προοπτική επιτυχίας.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία στο Συντηρητικό Κόμμα, Julian Smith, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ένα πιο «μαλακό» Brexit είναι αναπόφευκτο μετά από την απώλεια της κυβερνητικής αυτοδυναμίας στις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η May το 2017, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προειδοποιήσει για τις πιθανές συνέπειες του «διαζυγίου» του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ πριν από δύο χρόνια, όταν ξεκίνησε η διαδικασία.
Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται να ενωθεί εκ νέου μετά το δημοψήφισμα του 2016.
«Η πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ανάγκη να ενώσει και πάλι τη χώρα μετά την ψηφοφορία για το Brexit και για την επίτευξη αυτού εργάζονται (στην κυβέρνηση)», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης