Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Κίνας, στο +1,35% ο DAX - Τα «βλέμματα» στο Brexit

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Κίνας, στο +1,35% ο DAX - Τα «βλέμματα» στο Brexit
Ισχυρά κέρδη 3,6% και 3,3% κατέγραψαν αντίστοιχα οι κλάδοι πρώτων υλών και αυτοκινήτων, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα (1/4/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο ορισμένων θετικών μακροοικονομικών στοιχείων στην Κίνα, που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις που αφορούν το Brexit, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τέταρτης ψηφοφορίας για τη συμφωνία της Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των βραδινών ψηφοφοριών και συγκεκριμένα, εάν θα υπάρξει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για το Brexit, που θα καταφέρει να συγκεντρώσει μία πλειοψηφία, πριν ανακοινώσει τα επόμενα βήματά της.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,21% κι έκλεισε στις 383,67 μονάδες, με όλους τους κλάδους να καταγράφουν κέρδη.


Ισχυρά κέρδη 3,6% και 3,3% κατέγραψαν αντίστοιχα οι κλάδοι πρώτων υλών και αυτοκινήτων, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα.
Σημαντική άνοδο 2,7% σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 1,3%.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε «άλμα» 1,35% κι έκλεισε στις 11.681,99 μονάδες, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ωθούν υψηλότερα τον δείκτη.


Συγκεκριμένα, η Daimler κατέγραψε άλμα 4,1%, η BMW σημείωσε άνοδο 1,3% και η Volkswagen έκλεισε με κέρδη 3%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 7.317,38 μονάδες, με τα κέρδη του να πιέζονται από την άνοδο της στερλίνας.


Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 1,03% στις 5.405,53 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,10% κι έκλεισε στις 21.52,25 μονάδες.



Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας ανέκαμψε τον Μάρτιο του 2019 μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης, με τον σχετικό PMI να διαμορφώνεται στις 50,8 μονάδες, από 49,9 τον Φεβρουάριο, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν επηρεάστηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, με τη δραστηριότητα στον κλάδο να υποχωρεί τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, στις 47,5 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013- έναντι των 49,3 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Στη Γερμανία, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα άνω των έξι ετών τον Μάρτιο, με τον σχετικό ΡΜΙ να υποχωρεί στις 44,1 μονάδες, από 47,6 τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι κάθε ανάγνωση χαμηλότερη των 50 μονάδων υποδηλώνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή του ομίλου PSA έκλεισε με άλμα άνω του 4% ενώ η μετοχή της Fiat Chrysler Automobiles ενισχύθηκε κατά 2,4% στο Μιλάνο, ύστερα από δημοσίευμα ότι οι δύο εταιρίες διερευνούν την πιθανότητα συνεργασίας προκειμένου να μοιραστούν τις επενδύσεις για την κατασκευή οχημάτων στην Ευρώπη.
Πιέσεις δέχτηκε, από την άλλη, η μετοχή της easyJet, η οποία σημείωσε βουτιά 9,7%, με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους να δηλώνει επιφυλακτική για το outlook του β’ εξαμήνου, λόγω Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης