Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 0,3% ή 4,30 δολ., στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (1/4/2019) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο ριψοκίνδυνα assets, στον απόηχο ορισμένων θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για την Κίνα, που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας ανέκαμψε τον Μάρτιο του 2019 μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης, με τον σχετικό PMI να διαμορφώνεται στις 50,8 μονάδες, από 49,9 τον Φεβρουάριο, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να αναμένεται να διεξάγουν έναν νέο γύρο συνομιλιών αυτή την εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον.
Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο σε μια σειρά ζητημάτων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4,30 δολ., στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του α’ τριμήνου του 2019, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 1,2%, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε κατά 1% την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 1,4% στο σύνολο του Μαρτίου.
Την ίδια ώρα, μεικτά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, με τον δείκτη δολαρίου να «απαντά» με οριακές μεταβολές.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 0,2% τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους σε κατασκευαστικά υλικά, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη και ενδύματα, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2017 τον Μάρτιο, με τον σχετικό ΡΜΙ της HIS Markit να διαμορφώνεται στις 52,4 μονάδες, από 53,0 τον Φεβρουάριο.
Από την άλλη, ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία του Ινστιτούτου ISM έδειξαν ότι ο μεταποιητικός ΡΜΙ ανέκαμψε στις 55,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 54,2 τον Φεβρουάριο, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
Επιπλέον, θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κατασκευαστικές δαπάνες, που αυξήθηκαν κατά 1% τον Φεβρουάριο και ανήλθαν σε υψηλό εννέα μηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης