Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην κορεατική χερσόνησο

ΗΠΑ: Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην κορεατική χερσόνησο
Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας
Την πλήρξη στήριξή της απέναντι στις ειρηνευτικές συνομιλίες των χωρών της κορεατικής χερσονήσου εξέφρασε για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός Patrick Shanahan με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Jeong Kyeong-do.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές επαναδιατύπωσαν τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει οι χώρες τους αναφορικά με τη διακορεατική στρατιωτική συμφωνία, συνεχίζοντας να στηρίζουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη χερσόνησο και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα.
«Οι δύο υπουργοί εκτιμούν ότι η εφαρμογή της Συνολικής Στρατιωτικής Συμφωνίας έχει συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τις «συγχρονισμένες» και «θωρακισμένες» προσπάθειες για την ειρήνη.
Σημειώνεται ότι η διακορεατική στρατιωτική συμφωνία πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, με τις δύο χώρες να συμφωνούν την διακοπή της στρατιωτικής δραστηριότητας και των ασκήσεων κατά μήκος της Στρατιωτικής Οριοθετημένης Γραμμής από τον Νοέμβριο του 2018.
Χθες (1/4) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Donald Trump και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, θα συναντηθούν ξανά «μέσα στους επόμενους μήνες» ώστε να επιτύχουν «ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα ή ένα ουσιαστικό μεγάλη βήμα προς το δρόμο της αποπυρηνικοποίησης».
«Τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η τελική και πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, και κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονικής περιόδου θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό της Βόρειας Κορέας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, προσθέτοντας ότι «είναι απλά δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα είναι η χρονική στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης