Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Άρση ασυλίας του Guaido ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο, φόβοι για σύλληψή του

Βενεζουέλα: Άρση ασυλίας του Guaido ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο, φόβοι για σύλληψή του

Ο Ανώτατος δικαστής ζητά την άρση της ασυλίας, επειδή ο Guaido παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια που του είχε επιβληθεί
Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας και προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Juan Guaido ζητά ο Maikel Moreno, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.
Ο Ανώτατος δικαστής ζητά την άρση της ασυλίας, επειδή ο Guaido παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια που του είχε επιβληθεί.
Το αίτημα για άρση της ασυλίας, εντείνει την ανησυχία για ενδεχόμενη σύλληψη του Guaido από τις αρχές της Βενεζουέλας.
Ο Guaido, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού θεσμού της Βενεζουέλας που ελέγχει η αντιπολίτευση, έχει εμπλακεί σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον πρόεδρο Nicolas Maduro από τον Ιανουάριο, όταν αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος και αναγνωρίστηκε αμέσως από τις ΗΠΑ και κατόπιν από δεκάδες άλλες χώρες της Δύσης και της περιοχής.
Η Συντακτική Συνέλευση δημιουργήθηκε το 2017 και ουσιαστικά αφαίρεσε τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ο Guaido και οι υποστηρικτές του αποκαλούν «αρπαγή» της εξουσίας.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, έκανε περιοδεία σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την υποστήριξη προς τον ίδιο.
 Δεν συνελήφθη όταν επέστρεψε στη χώρα στις αρχές του Μαρτίου, αν και οι αρχές είχαν αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης