Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποχωρεί από την ελληνική ασφαλιστική αγορά η αμερικανική AmTrust λόγω Brexit

tags :
Αποχωρεί από την ελληνική ασφαλιστική αγορά η αμερικανική AmTrust λόγω Brexit
Η AmTrust δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου από το 2013
Αναταράξεις σε 60.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, κυρίως στον τομέα της οδικής ασφάλειας αναμένεται να προκαλέσει η αποχώρηση από την Ελληνική αγορά, λόγω Brexit, του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου AmTrust.
O όμιλος δραστηριοποιούνταν τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και στην ελληνική αγορά με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και λόγω της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ ειδοποίησε τις κατά τόπους εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ότι πρόκειται να σταματήσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ηδη, από τις 29 Μαρτίου και μετά δεν πραγματοποιεί νέες εργασίες ενώ εξυπηρετεί κανονικά τα υφιστάμενα συμβόλαια μέχρι την λήξη τους.
Επισημαίνεται ότι εφόσον η μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ οι εταιρείες που έχουν έδρα το Λονδίνο δεν μπορούν να λειτουργούν στην υπόλοιπη Ευρώπη με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
Στην Ευρώπη, η AmTrust ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2003 ιδρύοντας την AmTrust International Underwriters Limited με έδρα το Δουβλίνο, ενώ το 2007 εξαγόρασε την AmTrust Europe Limited, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Σήμερα, η AmTrust Europe διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Νοτιγχαμ, Δουβλίνο, Μάντσεστερ, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Φραγκφούρτη και Μιλάνο, μέσω των οποίων δραστηριοποιείται σε πάνω από 23 Ευρωπαϊκές Χώρες.
Από το 2015, ιδρύεται η εταιρεία AmTrust at Lloyds, μέσα από την οποία η AmTrust εισέρχεται στα Lloyds του Λονδίνου με σκοπό την συμμετοχή της στην ανάληψη των μεγαλύτερων ασφαλιστικών κινδύνων παγκοσμίως, στηριζόμενη στην υψηλή τεχνογνωσία της και την ισχυρή οικονομική της θέση.
Η AmTrust δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου από το 2013.
Να σημειωθεί ότι και η Qudos, με άλλα 60.000 οχήματα, έχει σταματήσει εδώ και λίγες εβδομάδες να δέχεται νέα παραγωγή νέων συμβολαίων και πλέον εξέρχεται της αγοράς.

Αντώνη Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης