Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Achmea: Σημαντική αύξηση κερδοφορίας το 2018

tags :
Achmea: Σημαντική αύξηση κερδοφορίας το 2018
Αύξηση αποτελεσμάτων προ φόρων της Achmea το 2018, τα οποία ανήλθαν σε 566 εκατομμύρια ευρώ και ενισχυμένη φερεγγυότητα με δείκτη Solvency II 203%.
Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρία Achmea, μητρική της Interamerican, πέτυχε να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία της το 2018 κατά 76%, με αποτελέσματα προ φόρων που έφθασαν τα 566 εκ. ευρώ, έναντι 321 εκ. το 2017.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα 391 εκ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 12%, ενώ και η παραγωγική ασφαλιστική δραστηριότητα έφερε μεικτά δεδουλευμένα ασφάλιστρα 19,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% έναντι του 2017.
Στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα συνέβαλαν οι επιδόσεις στον κλάδο Συντάξεων και Ζωής, λόγω εστίασης σε μείωση των δαπανών και ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων, ο οποίος παρουσίασε ισχυρό Συνδυασμένο Δείκτη Ζημιών - Εξόδων (Combined Ratio) 95,5%). Βελτιωμένα είναι και τα λειτουργικά αποτελέσματα του κλάδου Υγείας -παρά το αρνητικό πρόσημο στην υποχρεωτική ασφάλιση Υγείας- λόγω και χαμηλότερου κόστους περίθαλψης στις απαιτήσεις Υγείας προηγούμενων ετών.
Ακόμη, επιτεύχθηκε ισχυρή ανάπτυξη στη Διαχείριση Επενδύσεων Achmea σε περιουσιακά στοιχεία και μειώθηκαν περαιτέρω οι βασικές λειτουργικές δαπάνες.
Η Achmea παρουσίασε πέρυσι ενισχυμένο Δείκτη Φερεγγυότητας (Solvency II, με εφαρμογή Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου) που έφθασε στο 203% -προ διανομής μερίσματος- γεγονός που την καθιστά ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο των πελατών της. Το Ενεργητικό της ανέρχεται σε 81,8 δισ. ευρώ και τα Ίδια Κεφάλαιά της σε 9,7 δισ. ευρώ.
Ο Willem van Duin, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Achmea, αναφερόμενος στα αποτελέσματα, δήλωσε: «Η Achmea δεσμεύεται στην προώθηση μιας υγιούς, ασφαλούς και μελλοντικώς βιώσιμης κοινωνίας.
Πέραν των Γενικών Ασφαλίσεων και της Προστασίας Εισοδήματος, δραστηριοποιούμαστε εδώ και πολλά χρόνια στον κλάδο Υγείας και Συντάξεων.
Με τη συνεργατική μας ταυτότητα συμβάλλουμε σε μια κοινωνία στην οποία μπορούν όλοι να συμμετέχουν, ακόμη και μετά από ένα ατύχημα ή αναποδιά.
Φυσικά, προτεραιότητα έχει ο πελάτης.
Η βιωσιμότητα είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα.
Η εστίαση στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας βρίσκεται στην καρδιά της ταυτότητάς μας.
Γι’ αυτό εντάσσουμε τους Διεθνείς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στη στρατηγική μας και είμαστε μεταξύ των πρωτοπόρων, όσον αφορά στην υποστήριξη των Αρχών Βιώσιμης Ασφάλισης.
Η αλληλεγγύη αποτελεί θεμέλιο στην ασφάλιση: μαζί μοιραζόμαστε του κινδύνους που δεν μπορούμε να αντέξουμε μόνοι μας.
Με τις ασφαλίσεις και τις υπηρεσίες μας διαδραματίζουμε έναν σημαντικό ρόλο στις ζωές των δέκα εκατομμυρίων πελατών μας στην Ολλανδία.
Είτε είναι ο διαμοιρασμός του κινδύνου μέσω της ασφάλισης πρόληψη ή η δημιουργία μιας καλής σύνταξης.
Επιπρόσθετα της ασφάλισης και της συμβουλευτικής πρόληψης, αναπτύσσουμε καινοτόμες υπηρεσίες, μέσω των οποίων βοηθάμε τους πελάτες μας.
Για παράδειγμα, η Centraal Beheer εξελίσσεται σε έναν πάροχο ευρέων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με πρόταση για στεγαστικά δάνεια, οδική βοήθεια, τεχνική βοήθεια για τους πελάτες λιανικής και συμβουλές κυβερνοασφάλειας για τους εμπορικούς μας πελάτες.
Η Zilveren Kruis παρέχει σε πελάτες λιανικής και εταιρικούς πελάτες ενεργή υποστήριξη για μεγαλύτερη ζωτικότητα και υγιέστερο τρόπο ζωής.
Η Interpolis έχει αφοσιωθεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ευαισθητοποίησης του κοινού στην Ολλανδία, αναφορικά με τους κινδύνους της χρήσης κινητών συσκευών στον δρόμο.
Το προηγούμενο έτος σημειώσαμε σημαντική πρόοδο όσον αφορά την υλοποίηση των στρατηγικών μας σχεδίων.
Υποδεχτήκαμε περισσότερους πελάτες στις Γενικές Ασφαλίσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω των εμπορικών μας σημάτων εξακολουθούν να εκτιμώνται δεόντως από τους πελάτες μας.
Οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών είχαν ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των πελατών μας και συμβάλλουν στους χαμηλότερους δείκτες κόστους στην αγορά. Μέσω της διαρκούς προσαρμογής, έχουμε γίνει ένας πιο ευέλικτος και πελατοκεντρικός οργανισμός.
Μαζί με τη Rabobank επεκτείνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε πελάτες λιανικής και στους εταιρικούς πελάτες μας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τις Υπηρεσίες Συνταξιοδότησης πραγματοποιούμε ανάπτυξη στις υπηρεσίες συντάξεων στην Centraal Beheer APF και τα εταιρικά ταμεία συντάξεων. Επιπλέον, αυξήθηκαν περαιτέρω τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση της Διαχείρισης Επενδύσεων της Achmea.
Όλες οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που έχουμε επιτύχει έχουν καταστεί δυνατές χάρη στην αφοσίωση και την προσπάθεια όλων των συναδέλφων μας, κάτι για το οποίο τους συγχαίρουμε.
Τα ισχυρά αποτελέσματα του 2018 μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε και τις μελλοντικές μας φιλοδοξίες.»
Οι διεθνείς δραστηριότητες της Achmea, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Interamerican, είχαν σημαντική βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, με αυξημένη συνεισφορά 29 εκ. ευρώ, ενώ επιτεύχθηκε αύξηση μεικτών δεδουλευμένων ασφαλίστρων -προσαρμοσμένα ως προς τις διαφορές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, (συνολικά σε Ελλάδα, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία και Αυστραλία έφθασαν στα 1,1 δισ. ευρώ), με αύξηση 7% στις Γενικές Ασφαλίσεις και 11% στην Υγεία. Επίσης, ξεκίνησε το 2018 η δραστηριότητα σε καινοτόμες αγορές στον Καναδά.
Η εταιρία, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Ιρλανδικής Friends First στην Aviva, προχωρεί περαιτέρω στην εφαρμογή της διεθνούς στρατηγικής της, εστιάζοντας περισσότερο στην εξειδίκευση στις Γενικές Ασφαλίσεις και στην Υγεία.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο Willem van Duin, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Achmea

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης