Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν ξεμένει από δυνάμεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν ξεμένει από δυνάμεις
ΑΓΟΡΑ: Η δύναμή της είναι εκπληκτική. Γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, διορθώνει και μετά ξανά πιο ψηλά. Βοήθησε βέβαια, σήμερα και η Coca Cola που έφτασαν την αποτίμησή της στα 11,5 δισ. ευρώ.

Η Εθνική και η Eurobank είχαν τρομερή δύναμη, αλλά και οι υπόλοιπες για την κίνηση που έχουν δώσει, μία μικρή διόρθωση δεν είναι κακή. Ο τραπεζικός δείκτης πάντως ούτε σήμερα μπόρεσε να περάσει πάνω από τις 605 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλό ημέρας στις 605,29 μονάδες και μετά γύρισε πίσω χωρίς να μπορέσει να ξεπεράσει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το εν λόγω σημείο. Πρόκειται για κρίσιμη αντίσταση που μπορεί να αλλάξει όλο το τοπίο της αγοράς και να οδηγήσει σε μακροχρόνια άνοδο.

Αυτά τουλάχιστον λένε κάποιοι τεχνικοί αναλυτές. Βέβαια με τέτοια κίνηση από χαμηλά να βρει και δυνάμεις να σπάσει αυτό το κρίσιμο σημείο θα είναι σημάδι αλλαγής τάσης για όλα. Αναμένουμε…

Η στήλη δεν έχει μεγάλη αγάπη για τις τράπεζες, αλλά άμα αλλάξουν το κλίμα στο ΧΑ και ξεφύγουμε από τη μιζέρια των τελευταίων ετών, είναι ευπρόσδεκτη η κίνησή τους. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στα καλά χαρτιά της αγοράς.

COCA COLA: Με τέτοιο φούσκωμα στις τράπεζες πως θα φουσκώσει και αυτή λίγο παραπάνω δεν τρέχει και κάτι. Αλλά και 11,5 δισ. ευρώ αποτίμηση βρε παιδιά, δηλαδή δεν υπάρχει φθηνότερη;

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η αύξηση του ποσοστού του ολλανδικού ομίλου έβγαλε ένα βάρος από τους επενδυτές αφού το York θα φύγει χωρίς να πληγώσει τη μετοχή. Έχει καλές συμμετοχές, καλό ανεκτέλεστο και σημαντικά έργα και είναι στις επιλογές πολλών αναλυτών.

ΟΛΠ: Ωραία και η δική του συμπεριφορά. Έκλεισε με άνοδο 1,65% και στα 17,20 ευρώ με όγκο 36 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή θα πρέπει να φύγει πάνω από τα 17,65 ευρώ και να αλλάξει επίπεδο. Να πάει εκεί που έχει να πάει αρκετά χρόνια και να αρχίσει να αποτυπώνει την πραγματική αξία και τις προοπτικές που έχει. Στα 430 εκατ. ευρώ η αποτίμηση είναι αστεία.

ΕΛΤΟΝ: Μεγάλος ο όγκος και μεγάλος ο πωλητής. Είχε μερικές συνεδριάσεις που έβγαζε κομμάτια αλλά σήμερα έγινε λίγο πιο επιθετικός. Στην αποτίμηση των 39 εκατ. ευρώ ο πωλητής δίνει:

Μία εισηγμένη που μάλλον θα έχει 3 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Που παίζει με p/bv 0,75 φορές και είναι μεταξύ των κορυφαίων ομίλων εμπορίας χημικών στη Ν.Α. Ευρώπη.
Κλείσιμο στα 1,48 ευρώ με απώλειες 2,63% και όγκο 164 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Νέα άνοδος και τιμή 1 ευρώ με χαμηλό όγκο αφού δεν υπάρχουν και πολλά τεμάχια και μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε πως πλησιάζει η ώρα της αύξησης κεφαλαίου.

CENTRIC: Υψηλό ημέρας στα 0,1850 ευρώ και κλείσιμο στα 0,1725 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος καθώς ξεπέρασε τις 286 χιλ. τεμάχια που όμως αντιστοιχούν σε τζίρο μόλις 50 χιλ. ευρώ. Δικαίωση η πορεία της για τη στήλη που άρχισε να γράφει για τις προοπτικές της μεταξύ 0,10-0,12 ευρώ.

Περιμένουμε κάποια ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου αφού οι φήμες είναι αρκετές, αλλά και τα αποτελέσματα.

ΙΑΣΩ (απάντηση): Εμείς διαβάζουμε στην ανακοίνωση πως ο στόχος είναι όλες οι μετοχές και η πρόταση θα τις αφορά όλες υπό την προϋπόθεση να αποκτηθούν τουλάχιστον μετοχές που αντιστοιχούν στο 50% συν μία μετοχή.

Η μετοχή έκλεισε στα 1,43 ευρώ με απώλειες 0,97% και τους αγοραστές να ζητάνε 51 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος. Ο όγκος στις 389 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 174,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης