Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την αμερικανική οικονομία - Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την αμερικανική οικονομία - Σταθερό το outlook
Το αμερικανικό χρέος θα ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ έως το 2028 εκτμά ο οίκος
Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής οικονομίας στο ΑΑΑ, με σταθερές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του η αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας στηρίζεται στη δομική δυναμική της, καθώς είναι μία οικονομία μεγάλη σε μέγεθος, με υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ο οίκος στις εκτιμήσεις του τονίζει ότι το αμερικανικό χρέος μπορεί να ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ έως το 2028, κάτι που θα επιδεινώσει τη δημοσιονομική εικόνα των ΗΠΑ.Σε ό,τι αφορά τις σταθερές προοπτικές ο οίκος αναφέρει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες υποβάθμισης, στο άμεσο μέλλον, τις αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο, οι μελλοντικές εξελίξεις που μπορεί, ατομικά ή συλλογικά, να οδηγήσουν σε αρνητική δράση αξιολόγησης περιλαμβάνουν:

- Η μεγαλύτερη ή ταχύτερη αύξηση των δημόσιων ελλειμμάτων και του χρέους / του ΑΕΠ σε σχέση με τις προβλέψεις της Fitch.
- Η επιδείνωση της συνοχής και της αξιοπιστίας της χάραξης οικονομικής πολιτικής ή ενός αρνητικού σοκ που εξαλείφει το ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ ως το κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και μειώνει την ευελιξία χρηματοδότησης και την ανοχή του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης