Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Και η Σφακιανάκης στη λίστα με τις εταιρείες που φεύγουν από το ΧΑ – Μια ματιά στα θεμελιώδη της

tags :
Και η Σφακιανάκης στη λίστα με τις εταιρείες που φεύγουν από το ΧΑ – Μια ματιά στα θεμελιώδη της
Η εισηγμένη είχε πάντα υψηλές υποχρεώσεις ακόμα και τις εποχές που είχε καλή κερδοφορία και η τιμή της μετοχής στο ΧΑ ήταν σε υψηλά επίπεδα
Το δρόμο της εξόδου από το ΧΑ ακολουθεί και η Σφακιανάκης καθώς, χθες (2/3) κατατέθηκε υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τον Σταύρο Τάκη.
Η δημόσια πρόταση γίνεται λόγω αύξησης ποσοστού από αύξηση κεφαλαίου, αναφέρεται σχετικά.
Είχε γίνει στις 28/3 ανακοίνωση της Σφακιανάκης, σύμφωνα με την οποία ο κ.Σταύρος Τάκη αύξησε το ποσοστό του στο 91,92% και αυτό έδειχνε τη συνέχεια.
Η απόκτηση του ποσοστού οδήγησε στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, στα 0,34 ευρώ.
Η εισηγμένη φεύγει με αποτίμηση 8 εκατ. ευρώ και τη βρίσκουμε καλή την τιμή που δίνεται στους εναπομείναντες μετόχους.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία από τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 85 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 456 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος βελτίωσε το τζίρο και τα EBITDA αλλά το ύψος των τόκων, των φόρων και των αποσβέσεων έφερνε ζημιές στο τελικό αποτέλεσμα.
Η εισηγμένη είχε πάντα υψηλές υποχρεώσεις ακόμα και τις εποχές που είχε καλή κερδοφορία και η τιμή της μετοχής στο ΧΑ ήταν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που προβλημάτιζε όσους κοιτούσαν τα θεμελιώδη.
Η πρόταση επομένων είναι καλή για τους μετόχους αφού κατά την ταπεινή μας άποψη, η εισηγμένη χρειάζεται κεφάλαια πολύ μεγαλύτερα από αυτά που άντλησε πρόσφατα, ώστε να μπορέσει να γυρίσει σε θετική την καθαρή θέση και να μειώσει τις υποχρεώσεις της.
Επίσης ένα γενναίο κούρεμα στα δάνεια θα ήταν χρήσιμο. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης