Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΣΥ: Η φιέστα του Τσίπρα στα Σκόπια κάνει κακό στα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα

ΔΗΣΥ: Η φιέστα του Τσίπρα στα Σκόπια κάνει κακό στα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα
Ο κ.Τσίπρας επέλεξε να μην  υπερασπιστεί τα εθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να κρυφτεί πίσω από στημένες φιέστες αναφέρει η ΔΗΣΥ
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την χθεσινή επίσκεψη του στη Βόρεια Μακεδονία εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι για άλλη μια φορά, επέλεξε να μην υπερασπιστεί τα εθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να κρυφτεί πίσω από στημένες φιέστες.
«Ο μύθος των δήθεν ευνοϊκότερων όρων για εμπορικές συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων, κατέρρευσε υπό το βάρος των απουσιών στην αποστολή στη γείτονα χώρα: από τις 23 εταιρίες που ανακοινώθηκε ότι συμμετέχουν, οι 21 δραστηριοποιούνται ήδη εκεί είτε μέσω θυγατρικών ή σε δημόσια έργα ενώ τουλάχιστον τα δυο τρίτα, είναι είτε κρατικές ή εξαρτώνται από το ελληνικό δημόσιο!
Σε ό,τι αφορά στους δυο εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας, ο Σύνδεσμος του ενός ανακηρύχθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοινωνικός εταίρος, ο άλλος συμμετείχε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος!
Την ίδια στιγμή, με τη ψηφισθείσα Συμφωνία, η εμπορική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς (όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Μάθιου Νίμιτς), αλλά επιτρέπεται στους Σκοπιανούς να καταχρώνται παρανόμως τους προσδιορισμούς ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων!
Υπενθυμίζουμε στο Ελληνικό ΥΠΕΞ (που προς το παρόν προκλητικά αποδέχεται τη συμπεριφορά αυτή), ότι η ΠΟΠ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις συγκεκριμένης εδαφικής περιοχής που βρίσκονται σε συγκεκριμένο κράτος!
Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση της  ειδικής επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 παρ. 3(θ) της Συμφωνίας για να γίνει το συντομότερο ξεκάθαρο, ποιο θα είναι το μέλλον των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του!» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης