Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σταθερός παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σταθερός παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI
Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενη διάστημα υποχώρησε σε χαμηλά 18 μηνών
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω αύξησης τόσο στην απασχόληση του κλάδου όσο και στις νέες παραγγελίες.
Ωστόσο, οι εξαγωγές του κλάδου ήταν υποτονικές, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το ερχόμενο έτος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτης PMI της Markit, καταγράφηκε πτώση στις 50,4 μονάδες, έναντι 50,7 μονάδων τον Φεβρουάριο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδα των τελευταίων 30 μηνών.
«Όταν συνδυαστεί με την απογοήτευση από τον μεταποιητικό κλάδο, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχωρεί και πέμπτο συνεχόμενο μήνα και εμφανίζει οριακή ανάπτυξη», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «ενώ οι παγκόσμιες εμπορικές τριβές και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θέτους προφανείς εξωτερικούς κινδύνους, η αύξησης του φόρου καταναλωτή αργότερα εντός του έτους θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτροχιάσει την εγχώρια αγορά».
«Η γενικότερη αισιοδοξία των επιχειρήσεων στην Ιαπωνία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016», καταλήγει ο οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης