Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Premarketing για Εθνική Ασφαλιστική, με ενδιαφέρον από private equity funds

tags :
Premarketing για Εθνική Ασφαλιστική, με ενδιαφέρον από private equity funds
Αν διαπιστωθεί ενδιαφέρον θα ξεκινήσει νέα διαγωνιστική διαδικασία μέσα στο επόμενο τρίμηνο
Έτοιμη δηλώνει η Εθνική να ξεκινήσει νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία θα «προικισθεί» με μια δεκαετή σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την τράπεζα, όσον αφορά στην προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων.
Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της Εθνικής, η νέα διαδικασία θα ξεκινήσει εντός του τρέχοντος δεύτερου τριμήνου, εφόσον Morgan Stanley και Goldman Sachs, που παραμένουν σύμβουλοι πώλησης, διαπιστώσουν από το εν εξελίξει premarketing ενδιαφέρον από αξιόπιστους παίκτες.
Μιλώντας στους αναλυτές, μετά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου 2018, ο CEO του ομίλου, Π. Μυλωνάς έδωσε το στίγμα, σημειώνοντας ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέο διαγωνισμό, εφόσον εκδηλωθεί αξιόπιστο ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της Fosun, που θεωρείται ότι πιθανότατα θα επανέλθει διεκδικώντας την Εθνική Ασφαλιστική, ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί και από σχήματα με συμμετοχή private equity funds καθώς και ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών εταιρειών.
Κλειδί για το πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι εξελίξεις αποτελεί η στάση της DG Comp.
Η Εθνική έχει αιτηθεί παράταση ως το τέλος του 2020 τόσο για την ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, όσο και για άλλες δεσμεύσεις αποεπένδυσης, που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018 ( πώληση θυγατρικών σε Ρουμανία, Κύπρο, Μακεδονία και του δικτύου καταστημάτων στην Αίγυπτο).
Η DG Comp έχει προφορικά συναινέσει σε μια παράταση, η τυπική της απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Το κλίμα στις αγορές παραμένει καλό και ως εκ τούτου είναι πιθανό τα αποτελέσματα του pre marketing να ανοίγουν το δρόμο για άμεση έναρξη του τρίτου στη σειρά εγχειρήματος πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης