Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay: Ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα χρειαζόταν 12 μήνες για να προετοιμαστεί

Barclay: Ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα χρειαζόταν 12 μήνες για να προετοιμαστεί
Η νομοθέτηση που απαιτείται για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα χρειαζόταν περίπου 12 μήνες για να προετοιμαστεί, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Stephen Barclay
Η νομοθέτηση που απαιτείται για ένα ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα χρειαζόταν περίπου 12 μήνες για να προετοιμαστεί, δήλωσε σήμερα (3/4/2019) ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Stephen Barclay.
Η διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος θα είχε μια «ανατριχιαστική» επίδραση στις επιχειρήσεις, προειδοποίησε ο Barclay, μιλώντας σε επιτροπή βουλευτών.
«Νομίζω ότι η νομοθέτηση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα διαρκούσε περίπου 12 μήνες», τόνισε.
O Barclay δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τις ευρωεκλογές πριν από τις 10 Απριλίου.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό η ΕΕ να απορρίψει το αίτημα για καθυστέρηση του Brexit στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Απριλίου, οδηγώντας σε μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου.
Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να περάσει την απαραίτητη νομοθεσία για το Brexit πριν από τις ευρωεκλογές, ο Barclay δήλωσε πως η Βουλή των Κοινοτήτων μπορεί να κινηθεί γρήγορα όταν θέλει.
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε θα υπάρξει ανάγκη για συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές, ενώ προειδοποίησε ότι μια ακύρωση του Brexit θα ήταν εξαιρετικά ζημιογόνα για τη δημοκρατία.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, ενδεχομένως η Βρετανία να βρεθεί αντιμέτωπη με τη «δυσάρεστη επιλογή» ανάμεσα σε ένα «μαλακό» Brexit και σε καθόλου Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης