Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική θητεία και επίλυση χρόνιων προβλημάτων

Ρήγας: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική θητεία και επίλυση χρόνιων προβλημάτων
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη θητεία και επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο στράτευμα, προαναγγέλλει ο Παναγιώτης Ρήγα
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη θητεία αγοριών πολυμελών οικογενειών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Παναγιώτης Ρήγα.
Το νομοσχέδιο επιλύει χρόνια προβλήματα για το σύνολο των μελών του στρατεύματος και διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών, τόνισε ο κ. Ρήγας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Συγκεκριμένα, «μειώνεται η θητεία για όλα τα αγόρια -έως τώρα ήταν μόνο για το ένα αγόρι- των πολυμελών οικογενειών, και για τους τρίτεκνους, που θα υπηρετήσουν, στους έξι, στους οκτώ ή εννιά μήνες, αναλόγως του αν υπηρετούν στο Ναυτικό, την Αεροπορία ή τον Στρατό Ξηράς».
Επιπλέον, φέρνει την εναλλακτική θητεία από τους 15 στους 12 μήνες, όσο είναι η μάξιμουμ θητεία στον ελληνικό στρατό, «γιατί αυτό θεωρείτο τιμωρητικό και είχαμε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τρίτον, στους μακράς διάρκειας θητείας αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν εισέλθει στον ελληνικό στρατό, «διορθώνει πολλές αδικίες και οικονομικές, αλλά κυρίως βαθμολογικές».
Σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλιση ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με την υγεία είτε με τη δυνατότητα των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι στα νοσοκομεία να μπορούν να εισέρχονται, γιατί αυτό δεν υπήρχε, άρα να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική πολιτική που έχουμε ως κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης