Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έρευνα: Πάνω από 81 γιγαβάτ ισχύος η παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2024

Έρευνα: Πάνω από 81 γιγαβάτ ισχύος η παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2024
Η παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα υπερβεί τα 81 γιγαβάτ ισχύος έως το 2024
Η παγκόσμια παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσει τα 81 γιγαβάτ ισχύος έως το 2024, αυξανόμενη κατά ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό πάνω από 25% κατά τη δεδομένη περίοδο πρόβλεψης, σύμφωνα με έρευνα αγοράς της συμβουλευτικής Engine.
Οι κύριοι κινητήριοι παράγοντες ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι τα διάφορα πλεονεκτήματά της έναντι των χερσαίων έργων.
Η προσθήκη παραγωγικής ικανότητας γίνεται με ταχύτερο ρυθμό στον υπεράκτιο τομέα, εν μέρει λόγω των ευνοϊκότερων μηχανισμών και κανονιστικών πλαισίων.
Εξάλλου, οι κατά κανόνα ισχυρότεροι και πιο αξιόπιστοι άνεμοι στους ωκεανούς, σε σύγκριση με την ξηρά, οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα υπεράκτια έργα λύνουν επίσης το πρόβλημα περιορισμένων κατάλληλων εκτάσεων που αντιμετωπίζουν διάφορες χώρες.
Η αυξανόμενη χρηματοδότηση έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει επίσης την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επιταχύνει τις προσθήκες νέας δυναμικότητας, ευνοώντας συνολικά την αγορά αιολικής ενέργειας.
Οι περιοριστικοί παράγοντες του υπεράκτιου τομέα είναι το υψηλό κόστος κεφαλαίου και οι περιστατικές συμφορήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, που δυσχεραίνουν την ευρύτερη επέκταση των έργων, αναφέρει οι έκθεση.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην υπεράκτια αγορά περιλαμβάνουν τις κινεζικές China Wind Ming Yang και Sinovel Wind, την ευρωπαϊκή Nordex, με πρόσφατη παρουσία σε ελληνικά έργα, την ινδική Suzlon, το δανικό κολοσσό αιολικής ενέργειας Dong Energy, την επίσης δανική Vestas, καθώς και τις θυγατρικές τεράστιων πολυεθνικών εταιρειών, GE Wind Energy και Siemens Gamesa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης