Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λ. Οίκος): Προχωρούν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Kudlow (Λ. Οίκος): Προχωρούν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας προχωρούν και οι δύο πλευρές ελπίζουν να φτάσουν πιο κοντά σε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας προχωρούν και οι δύο πλευρές ελπίζουν να φτάσουν πιο κοντά σε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα (3/4/2019) ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, καθώς οι διαπραγματευτές των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα έναν νέο γύρο συνομιλιών στην Ουάσινγκτον.
Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων σημείωσαν μεγάλη πρόοδο την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο, δήλωσε ο Kudlow σε δημοσιογράφους.
Ο Kudlow είπε ότι η Κίνα αναγνώρισε για πρώτη φορά τα προβλήματα στους τομείς της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, της εξαναγκασμένης μεταφοράς τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών επιθέσεων, ως αποτέλεσμα των εμπορικών συνομιλιών.
Ο ίδιος είπε ότι οι καταγγελίες των ΗΠΑ εναντίον του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei δεν έχουν γενικά προκύψει κατά τις εμπορικές συνομιλίες.
Ο κ. Kudlow είπε επίσης ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Ο Kudlow αναφέρθηκε και στο Brexit, τονίζοντας πως ένα «καθαρό» διαζύγιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αν υπήρχε ένα «καθαρό» Brexit, οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουν δύο χρόνια, δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης