Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω αισιοδοξίας για εμπόριο και οικονομία - Άλμα +1,7% για DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω αισιοδοξίας για εμπόριο και οικονομία - Άλμα +1,7% για DAX
Οι κλάδοι των πρώτων υλών και των τραπεζών «ηγήθηκαν» της ανόδου στις ευρωαγορές
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα (3/4/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην του Λονδίνου, στον απόηχο νέων θετικών στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, που βοηθούν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, αλλά και εν μέσω των ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times», αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για το εμπόριο, καθώς τα περισσότερα ζητήματα έχουν επιλυθεί.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1% κι έκλεισε στις 388,92 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει σε υψηλά έξι μηνών.


Οι περισσότεροι κλάδοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τις πρώτες ύλες (+1,8%) και τις τράπεζες (+1,7%) να «ηγούνται» της ανόδου, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα και το εμπόριο.
Σημαντική άνοδο 1,4% κατέγραψε και ο κλάδος αυτοκινήτων.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε «άλμα» 1,7% κι έκλεισε στις 11.954,40 μονάδες, με την Daimler να σημειώνει άνοδο 1%, τη Volkswagen να καταγράφει κέρδη 1,7% και την BMW να ενισχύεται κατά 1,9%.


Μικρότερα κέρδη κατέγραψε ο FTSE 100 στο Λονδίνο λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit, κλείνοντας με άνοδο 0,37% στις 7.418,28 μονάδες.


Ο βρετανικός δείκτης υποαπέδωσε έναντι των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών καθώς η ενισχυμένη λίρα επηρέασε τις πολυεθνικές εταιρίες εξαγωγών, που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε ξένο συνάλλαγμα.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δήλωσε χθες ότι χρειάζεται μια μικρή περαιτέρω παράταση του Brexit, διευκρινίζοντας ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει πριν τις 22 Μαΐου 2019, προκειμένου η Βρετανία να μην αναγκαστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,84% κι έκλεισε στις 5.468,91 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 21.755,88 μονάδες.



Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τον Μάρτιο του 2019, εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών- ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών του προηγούμενου μήνα (51,1 μονάδες τον Φεβρουάριο).
Στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης έδειξαν μια οριακή πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα για τον Μάρτιο του 2019.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, από 51,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στη Γερμανία, ο κλάδος υπηρεσιών σημείωσε περαιτέρω άνοδο τον Μάρτιο, με τον ΡΜΙ να διαμορφώνεται στις 55,4 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018- από 55,3 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με άνοδο 0,9%, ενώ της Commerzbank κατέγραψε κέρδη 0,5%, στον απόηχο δημοσιεύματος της «Wirtschaftswoche» που ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank θα αποφασίσει στις 3 Απριλίου σχετικά με το αν θα εντατικοποιήσει τις συζητήσεις για συγχώνευση με την Deutsche Bank ή αν θα υπαναχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης