Κοινωνία

Στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Ρόδο - Συμπλοκές με το ΠΑΜΕ, 4 τραυματίες ... και μηνύσεις

tags :
Στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Ρόδο - Συμπλοκές με το ΠΑΜΕ, 4 τραυματίες ... και μηνύσεις
Για εισβολή μελών του ΠΑΜΕ κάνει λόγο η ΓΣΕΕ – Τι υποστηρίζει το ΠΑΜΕ - Αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα
(upd5) Σοβαρά επεισόδια με άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ εκτυλίχθηκαν σήμερα Πέμπτη 4/4 λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, όπου είναι και προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Ο χώρος του ξενοδοχείου παραμένει υπό κατάληψη ενώ το συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι για ακόμα μια φορά στον αέρα, καθώς παραμένει άγνωστο αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου.
Την ίδια στιγμή για επεισόδια έχουν ενημερωθεί ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.
Τον χώρο του ξενοδοχείου επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια τονίζοντας ότι σε τελική ανάλυση αυτά προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία.
«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω έτσι ώστε να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση μέσα στις επόμενες ώρες.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όσον αφορά τα γεγονότα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος κατήγγειλε ότι τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα εκλεγμένων συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου θα γινόταν το Συνέδριο.
Ο κ.Παναγόπουλος υποστήριξε ότι η εισβολή έγινε από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο.
«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.
Από την πλευρά του πάντως, ο Χρ. Κατσώτης από το ΠΑΜΕ παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα, τονίζοντας ότι «μπράβοι μου απαγόρευσαν να μπω στο ξενοδοχείο».
«Πήγαμε το βράδυ στο ξενοδοχείο οι αντιπρόσωποι και μας απαγόρευσαν να μπούμε» είπε ο κ.Κατσώτης αναφέροντας πως το ΠΑΜΕ θα αποστείλει «εξώδικο με ονοματεπώνυμα», για τα όσα έγιναν χθες, αφού όπως λέει σκοπός της ΓΣΕΕ ήταν ο αποκλεισμός των υπαλλήλων από το συνέδριο που ήθελαν να κάνουν μόνο οι εργοδότες.
Κληθείς να σχολιάσει τον τραυματισμό του ΓΓ της ΓΣΕΕ,Ν. Κιουτσούκη και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο κ.Κατσώτης τον αποκάλεσε «θεατρίνο» και κατήγγειλε πως τα μέλη της ΓΣΕΕ είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι ο κ. Κουτσιούκης «έπεσε κάτω και έκανε ότι τον έδειραν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 3.30 τα ξημερώματα εισήλθαν στο ξενοδοχείο από υπόγειο χώρο και κρατώντας σιδηρολοστούς και άλλα αιχμηρά αντικείμενα συνεπλάκησαν με τους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο γεν. γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ – ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης, το μέλος της διοίκησης Μάκης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Γ. Μαλέας και άλλος ένας σύνεδρος συνδικαλιστής της ΔΕΗ.
Η κατάσταση εξακολουθεί και παραμένει κρίσιμη, καθώς οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν καταλάβει το λόμπι του ξενοδοχείου, ενώ αναμένεται εισαγγελέας, προκειμένου να διευθετηθεί η κατάσταση.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι και πάλι στον «αέρα», καθώς υπενθυμίζεται πως επεισόδια είχαν πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα όπου ήταν προγραμματισμένο πριν από λίγες ημέρες να πραγματοποιηθεί το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.


 
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.
Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου».

Κιουτσούκης (γ.γ. ΓΣΕΕ): Περιμέναμε καταδρομική επίθεση – Ήταν 200 άτομα του ΠΑΜΕ, όχι σύνεδροι

Στα επεισόδια και στις συμπλοκές που κατεγράφησαν σήμερα τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο όπου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε ο ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος έκανε λόγο για βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο χώρο όπου θα γινόταν το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
«Σπρώξανε 200 άτομα για να καταλάβουν τον συνεδριακό χώρο και έδιωξαν 50 άτομα που βρίσκονταν μέσα.
Όποιος έχει αντιρρήσεις για τις εκλογικές διαδικασίες προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, δεν παίρνει τα ξύλα και τα κοντάρια» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κιουτσούκης.
Ο κ.Κιουτσούκης έκανε λόγο για ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι  «συμπεριφέρεται στο ΠΑΜΕ σαν την ιερή αγελάδα του συστήματος».
«Αφήνουν και τραμπουκίζουν με σιδηγορογροθιές.
200 άτομα του ΠΑΜΕ , όχι σύνεδροι, διέρρηξαν τις πόρτες του ξενοδοχείου με κλειδαρά.
Μπήκαν μέσα, μας έσπρωξαν και μας χτύπησαν.
Εμείς περιμέναμε ότι θα γίνει μία τέτοια καταδρομική επίθεση.
Είχαμε προειδοποιήσει την Εισαγγελία και δεν υπήρχαν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας» είπε ο κ.Κιουτσούκης, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε χτυπήματα από την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη της ΓΣΕΕ πάνε στον Εισαγγελέα της Ρόδου για να καταθέσουν μήνυση για τα επεισόδια.

Τι υποστηρίζει το ΠΑΜΕ




«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.
Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.
Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.
Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.
Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους.
Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας.
Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

ΚΚΕ: Χυδαία επίθεση στελεχών στον Δ. Κουτσούμπα

«Τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ, με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στο Γενικό Γραμματέα του, προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα. Αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η "υπεύθυνη διακυβέρνηση" της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».
«Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο» αναφέρει σχόλιο του Κόμματος «για την επίθεση στο ΚΚΕ στελεχών της ΝΔ στη ΓΣΕΕ».

Η ΝΔ καταδικάζει τα επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ: «Τραμπουκισμοί» από μέλη του ΠΑΜΕ

Για «τραμπουκισμούς» από μέλη του ΠΑΜΕ κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τα επεισόδια λίγο πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα από μέλη του ΠΑΜΕ, λίγο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ΝΔ σημειώνει επίσης ότι «η βία δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν, προσβάλλουν τους εργαζόμενους και τραυματίζουν τη δημοκρατία», ενώ τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι διαφορές επιλύονται από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουν να εμπιστεύονται και να σέβονται τις αποφάσεις της».
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «που επένδυσε στη βία, να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης να ολοκληρωθούν με δημοκρατικό τρόπο».

Γεννηματά: Τσίπρας και Κουτσούμπας πρέπει να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

των ευθυνών τους, όπως υποστηρίζει, θέτει η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον γ.γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν και δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Η κ. Γεννηματά δήλωσε συγκεκριμένα:
«Είναι ανησυχητικά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμών στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Είναι θέμα Δημοκρατίας και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων να ολοκληρωθεί το Συνέδριο.
Τόσο ο κ. Κουτσούμπας, όσο και ο κ. Τσίπρας έχουν χρέος να το διασφαλίσουν».

Χριστοφιλοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ

Για τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, αναφέροντας πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του συνεδρίου και τον διορισμό από τα δικαστήρια διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα.
Είχαμε ζητήσει από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.
Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Νεφελούδης (γ.γ. υπ. Εργασίας): Είναι κατάντια αυτό που γίνεται στη ΓΣΕΕ

Την θέση πως αυτό που γίνεται στην ΓΣΕΕ είναι κατάντια διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης αναφερόμενος στα επεισόδια στη Ρόδο.
«Οι τραμπουκισμοί που συμβαίνουν προκαλούν απέχθεια στον κόσμο της εργασίας.
Ο κ. Παναγόπουλος καταγγέλλει άλλους για τις δικές του ευθύνες.
Η κυβέρνηση δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος.
Τι να κάνει η αστυνομία;
Να ξυλοφορτώσει τους συνέδρους;
Δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.
Στη ΓΣΕΕ ελέγχονται μια σειρά από χρηματοδοτήσεις, είναι σε διαδικασία ελέγχου τα οικονομικά της ΓΣΕΕ» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Νεφελούδης.

ΕΣΗΕΑ: Η ΓΣΕΕ εμπόδισε την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του Συνεδρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους.
Η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση.

Εισβολή του ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ – «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»

Εισβολή στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα στη Ρόδο.
«Αυτή την στιγμή μέσα στα Κεντρικά Γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, διαδηλώνουν και ενημερώνουν τους εργαζόμενους όλης της χώρας δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι.
Απαιτούν: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα από την σαπίλα και την σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

Η πρόταση Γκιάτη για την έξοδο για την κρίση στη ΓΣΕΕ

Πρόταση για την έξοδο από την κρίση στη ΓΣΕΕ κατέθεσε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ του Τάσσου Γκιάτη Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Alpha. Η ΕΟΝΤΗΤΑ πρότεινε οι μεγάλες πραγματικές Ομοσπονδίες της χώρας να αναλάβουν την ηγεσία και την ανασυγκρότηση της ΓΣΕΕ με στόχο να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε ένα ενωτικό συνέδριο.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ επισημαίνει ότι «Είναι η τρίτη φορά που τονίζουμε ότι αυτή η ΓΣΕΕ έχει πεθάνει.Είμαστε η μόνη υπεύθυνη συνδικαλιστική δύναμη που δώσαμε δημόσια την πρόταση διεξόδου από το τέλμα αυτό. Και τις τρεις φορές μας απαρνήθηκαν!!!Συνέδριο με security, αστυνομικές δυνάμεις και μπράβους δεν γίνεται.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Καταδικάζουμε δημόσια τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις που φτάνουν στο σημείο να καταγγείλουν αρχηγό πολιτικού κόμματος ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης!!
Ας αναλογισθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις ευθύνες της.
Οι φιλελεύθεροι συνδικαλιστές δεν ανέχονται τέτοιο ακροδεξιό παραλήρημα».

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 4 Απριλίου 07:39)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης