Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,11% και τα 62,39 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,11% και τα 62,39 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,30 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (4/4) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο -0,01% και τις 69,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,11% στα 62,39 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου 2019 αυξήθηκαν κατά 7,24 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 430 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,78 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 1,54 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου σημείωσαν πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση κατά 510 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, η τιμή του αμερικανικού αργού παραμένει αυξημένη κατά +35% για το τρέχον έτος, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για το Brent έχει διαμορφωθεί στο +28%.
Αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο σημείωσαν «καλή πρόοδο», προκειμένου οι δύο πλευρές να εξαλείψουν τις υπόλοιπες διαφορές τους.
«Η θετική ρητορική που αφορά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει το πετρέλαιο, και ακόμα και να το ανεβάσει ψηλότερα από εδώ», σχολίασε ο αναλυτής της Tyche Capital Advisors, Tariq Zahir, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όλα μπορεί να πάνε ένα βήμα πίσω εάν ο πρόεδρος ξεκινήσει τις δηλώσεις ή απειλήσει να λάβει κάποια δράση απέναντι στο ράλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης