Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για δανεισμό από τις αγορές

Δραγασάκης: Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για δανεισμό από τις αγορές
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, άφησε σαφείς αιχμές κατά των επιχειρηματιών, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία

Για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή στις αγορές μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι καμία ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη ν’ αξιοποιήσει με προσεκτικό σχεδιασμό όλες τις δυνατότητες που (θα) παρουσιάζονται για δανεισμό από τις αγορές.
Όχι γιατί έχει ανάγκη χρημάτων αυτή τη στιγμή.
Αλλά για να μπορέσει με το φθηνότερο νέο δανεισμό ν’ αντικαταστήσει ακριβότερο παλαιό» δήλωσε στην ΕΡΤ 3.

Η επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία

Εν τω μεταξύ, ο κ. Δραγασάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά των επιχειρηματιών που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία τις προηγούμενες μέρες.
«Για όσους δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην εθνική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία ή δεν είναι θετικοί στο εγχείρημα της Βαλκανικής Συνανάπτυξης, αυτό είναι δικαίωμά τους.
Η ζωή όμως προχωρά με όσους θέλουν να οδηγούν το 1ο βαγόνι, όχι όσους βλέπουν το τρένο να περνά» δήλωσε στην ΕΡΤ3
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη «στα Βαλκάνια υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα για εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.
Η ανάπτυξη κάθε εθνικής οικονομίας επιταχύνεται και πολλαπλασιάζεται όσο ολοκληρώνονται ως ενιαίος οικονομικός χώρος η ευρύτερη περιοχή και αναπτύσσεται ως σύνολο».
Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί είναι αυτή που μας κατοχυρώνει ως χώρα.
«Πότε θα ήμασταν καλύτερα;
Όταν σχεδόν όλοι αναγνώριζαν μια χώρα ως "Μακεδονία" και αυτή έμενε εκτός ΕΕ, οπότε μπορούν να "κάνει ό,τι θέλει" ή όταν η χώρα αυτή έχει πλέον αλλάξει το συνταγματικό όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία και έχει προοπτική ευθυγράμμισης με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, εκεί που μόνο εμείς έχουμε κατοχυρωμένα σήματα;» αναρωτήθηκε.

Περι «προεκλογικών παροχών»

Όσον αφορά στις κατηγορίες περί προεκλογικών παροχών, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «Είναι πρωτάκουστο να ονομάζονται "προεκλογικές παροχές" πολιτικές για τη βελτίωση της ζωής της κοινωνίας, πολιτικές που είναι δυνατές ακριβώς εξαιτίας της ανάκαμψης της οικονομίας» και συμπλήρωσε «αν κάποιοι θέλουν ν’ αποκαλούν αυτά "προεκλογικές παροχές", μακάρι να πηγαίνει όλο και καλύτερα η οικονομία και να 'μαστε σε θέση και γι’ άλλες "παροχές" που βελτιώνουν το εισόδημα, τη ζωή και την προοπτική των ανθρώπων και της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης