Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Οι πρόεδροι μπορούν να λένε οτιδήποτε θέλουν, αλλά εμείς δεν πρόκειται να ακούσουμε

Kashkari (Fed): Οι πρόεδροι μπορούν να λένε οτιδήποτε θέλουν, αλλά εμείς δεν πρόκειται να ακούσουμε
Ο επικεφαλής της Minneapolis Fed τόνισε ότι η τράπεζα επικεντρώνεται στα οικονομικά στοιχεία και όχι στην πολιτική
Τη θέση ότι η Federal Reserve παραμένει επικεντρωμένοι γύρω από τα οικονομικά στοιχεία και όχι γύρω από την πολιτική διατύπωσε σήμερα (4/4) ο επικεφαλής της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, μέσω ομιλίας του που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο κ. Kashkari δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Fed «δίνουν προσοχή στα οικονομικά δεδομένα και όχι στην πολιτική ή στις επιθυμίες των πολιτικών, όταν λαμβάνουν αποφάσεις για τα επιτόκια».
«Οι πρόεδροι είναι ελεύθεροι να λένε οτιδήποτε θέλουν», πρόσθεσε ο κ. Kashkari, διευκρινίζοντας ότι «μπορώ να σας πω με μεγάλη σιγουριά ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ δε δίνουμε καμία προσοχή σε αυτά».
Τα παραπάνω σχόλια του επικεφαλής της Minneapolis Fed έρχονται στον απόηχο της κριτικής που έχει ασκήσει κατά το παρελθόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέναντι στην απόφαση της τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι η Fed έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και την υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed τόνισε ότι είναι νωρίς να εξεταστεί μία μείωση των επιτοκίων, βάσει ορισμένων μεμονομένων στοιχέιων για την απασχόληση στης ΗΠΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εάν συσσωρευτούν ορισμένα παρόμοια στοιχεία «θα ήταν σκόπιμο να το επανεξετάσουμε».
Ωστόσο, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει υπερθερμανθεί ή ότι η Fed χρειάζεται να «πατήσει φρένο», τονίζοντας παράλληλα ότι η τράπεζα «έχει παρεξηγήσει τελείως ποια είναι η μέγιστη απασχόληση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξάνονται σταθερά κατά περίπου 200.000 το τελευταίο διάστημα, καθώς και ότι ορισμένοι μηνιαία οικονομικοί δείκτης μπορεί να είναι ασταθείς, αναφέροντας ότι «γνωρίζουμε πως πολλά από αυτά τα οικονομικά στοιχεία έιναι θορυβώδη».
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία επιβραδύνεται», επεσήμανε ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο κίνδυνος έχει μετατοπιστεί κάπως προς τα κάτω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης