Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς της κυβέρνηση

Barclay (Βρετανία): Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς της κυβέρνηση
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές
Τη θέση ότι μία συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη των πολιτιών απέναντι στην κυβέρνηση διατύπωσε σήμερα (4/4) ο υπουργός Brexit της χώρας, Stephen Barclay, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον του κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «η αναβολή του Brexit πέραν από τις 22 Μαΐου και η συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές θα βλάψει την εμπιστοσύνη απέναντι στην πολιτική», εξηγώντας εν συνεχεία ότι «ο βρετανικός λαός επέλεξε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν τρία χρόνια πριν».
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι εάν το κοινοβούλιο δεν καταλήξει εγκαίρως σε μία συμφωνία για το Brexit, η χώρα ενδεχομένως να χρειαστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, καθώς θα αναγκαστεί να επιδιώξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διαδικασία αποχώηρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barcay, προσθέτοντας ότι «οι υπουργοί θα συμμορφωθούν με τον νόμο, και εάν αυτός υπογορεύσει μία συγκεκριμένη δράση, θα τον ακολουθήσουμε».
«Εναπόκειται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit», τόνισε ο κ. Barclay.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Brexit, Robin Walker, κατέστησε σαφές ότι «ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα προκαλέσει περαιτέρω διαίρεση» στη Βρετανία και ότι μία τέτοια εξέλιξη «δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης