Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Η Βρετανία χάνει 6,6 δισ. λίρες κάθε τρίμηνο μετά το δημοψήφισμα

S&P Global: Η Βρετανία χάνει 6,6 δισ. λίρες κάθε τρίμηνο μετά το δημοψήφισμα
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει 6,6 δισ. λίρες σε κάθε τρίμηνο από τότε που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, όπως προκύπτει από έκθεση της S&P Global Ratings
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει 6,6 δισ. λίρες σε οικονομική δραστηριότητα σε κάθε τρίμηνο από τότε που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (4/4/2019) η S&P Global Ratings.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Boris Glass, επισημαίνει ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ήταν περίπου κατά 3% μεγαλύτερη μέχρι το τέλος του 2018 εάν η χώρα δεν είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 υπέρ του Brexit.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τριμηνιαίοι ρυθμοί ανάπτυξης θα διαμορφώνονταν κατά μέσο όρο περίπου στο 0,7% αντί για 0,43%.
«Αμέσως μετά το δημοψήφισμα, η στερλίνα αποδυναμώθηκε περίπου κατά 18%.
Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός δείκτης του αντίκτυπου της ψηφοφορίας και οι πιέσεις που πυροδότησε μέσω του πληθωρισμού εξαπλώθηκαν στην οικονομία», συνέχισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.
Καθώς οι εισαγωγές έγιναν ακριβότερες, ο πληθωρισμός άρχισε να αυξάνεται, περιορίζοντας τις δαπάνες των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P, ο πληθωρισμός θα ήταν κατά 1,8% υψηλότερος από ό,τι θα ήταν μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Η εκτίμηση της S&P είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξη σε σχέση με μια πρόβλεψη που δημοσίευσε η Goldman Sachs νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία, το κόστος στη βρετανική οικονομία διαμορφώνεται περίπου σε 600 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, ποσό που ισοδυναμεί με 7,8 δισ. λίρες στο τρίμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης