Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Οι κυρώσεις από μόνες τους δε μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Β. Κορέας

Ν. Κορέα: Οι κυρώσεις από μόνες τους δε μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Β. Κορέας
Η πλευρά της Νότιας Κορέας τόνισε ότι οι κυρώσεις από μόνες τους «δε μπορούν να επιλύσουν ουσιαστικά το πρόβλημά μας»
Στο γεγονός ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας δεν πρόκεται να οδηγήσουν τη χώρα στο να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα αναφέρθηκε σήμερα (4/4) ο ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, Lee Do-hoon.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στη Σεούλ, ο ειδικός απεσταλμένος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο τόνισε ότι ενώ οι κυρώσεις αποτέλεσαν ένα μέσο ώστε «να αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα από το να λάβει κακές αποφάσεις, οι κυρώσεις από μόνες τους δε μπορούν να επιλύσουν ουσιαστικά το πρόβλημά μας».
Ωστόσο, ο κ. Lee διευκρίνησε ότι παρά το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un και του Αμερικανού προέδρου Donald Trump δεν υπήρξε κάποια συμφωνία, οι δύο πλευρές «σημείωσαν σημαντική πρόοδο».
Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές «είχαν επιλύσει τις διαφορές τους σχεδόν σε σημείο ώστε να καταλήξουν σε μία συμφωνία».
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Moon Jae-in, αναμένεται να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Donald Trump, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο.
Νωρίτερα, ο κ. Moon είχε εκφράσει την ελπίδα του ότι η Πιονγιάνγκο θα «ανταποκριθεί θετικά» στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ώστε να επιτύχουν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης