Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (4/4/2019) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 26.284 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.875 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα, στις 7.903 μονάδες.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να υποδεχτεί απόψε στον Λευκό Οίκο τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Σημαντική άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή του Facebook, μετά την αναβάθμισή της από την Guggenheim σε «buy» από «neutral», ενώ ισχυρά κέρδη 2,2% καταγράφει η μετοχή της Boeing.
Ωστόσο, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως παρέδωσε λιγότερα από τα αναμενόμενα αυτοκίνητα «Model 3» κατά το α’ τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αποτυγχάνουν να στηρίξουν τις αμερικανικές μετοχές.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα απροσδόκητη πτώση, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω των 49 ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 την εβδομάδα έως την 30η Μαρτίου 2019, στις 202.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 1969- ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 216.000.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής αναμένεται να βρεθούν δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η Fed βρέθηκε σήμερα για άλλη μια φορά στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, παρά τις «περιττές και καταστροφικές ενέργειες» που έλαβε η κεντρική τράπεζα.
Σημειώνεται ότι η βελτίωση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας και η απόφαση της Fed να σταματήσει προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων, έχουν προσφέρει ώθηση στις αμερικανικές μετοχές από το ξεκίνημα του έτους, με τον S&P 500 να ενισχύεται περισσότερο από 14%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης