Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αύξηση 8,8% στην επιβατική κίνηση του Μαρτίου

tags :
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αύξηση 8,8% στην επιβατική κίνηση του Μαρτίου
Το σύνολο των επιβατών ανήλθε σε 1,65 εκατ.
Ανοδικά κινήθηκε και τον μήνα Μάρτιο η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.
Το σύνολο των επιβατών ανήλθε σε 1,65 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου, με την αύξηση της κίνησης να είναι σχετικά μοιρασμένη μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες εξωτερικού έφτασαν τους 1,13εκατομμύρια, αύξηση 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού ήταν 516,9 χιλιάδες σημειώνοντας αύξηση 7,9%.
Σε επίπεδο τριμήνου, (Ιανουάριος – Μάρτιος) συνολικά η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 4,37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,4%.
Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 8,8% και 9,7% αντίστοιχα.
Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 ανήλθε σε 40.203, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +7,5%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+14,1%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν υγιή αύξηση, στο επίπεδο του 3,3%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης