Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν από τα υψηλά 8 μηνών - Στο επίκεντρο το εμπόριο

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν από τα υψηλά 8 μηνών - Στο επίκεντρο το εμπόριο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,27% κι έκλεισε στις 387,87 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (4/4/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα υψηλά 8 μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να υποδεχτεί απόψε στον Λευκό Οίκο τον αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,27% κι έκλεισε στις 387,87 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.


Ο κλάδος πρώτων υλών κατέγραψε απώλειες 1,3%, ενώ η αισιοδοξία για το εμπόριο ωθεί υψηλότερα τον κλάδο αυτοκινήτων (+0,7%).
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,28% κι έκλεισε στις 11.988,01 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,22% στις 7.401,94 μονάδες, εν μέσω της επίμονης αβεβαιότητας γύρω από το Brexit, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 5.463,80 μονάδες.




Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,23% κι έκλεισε στις 21.705,60 μονάδες, στον απόηχο δημοσιεύματος του «Bloomberg» που ανέφερε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα περικόψει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2019, στο 0,1% από 1% που προέβλεπε τον Δεκέμβριο.


Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο δημοσιεύματος των «Financial Times» που ανέφερε ότι η ιταλική UniCredit SpA προτίθεται να καταθέσει μια ανταγωνιστική προσφορά αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για να αναλάβει τον έλεγχο της γερμανικής Commerzbank AG, καθώς η Deutsche Bank αντιμετωπίζει προβλήματα στο εγχείρημα της συγχώνευσης με την Commerzbank.
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 0,8%, η μετοχή της Commerzbank ενισχύθηκε κατά 2,8%, ενώ η μετοχή της ιταλικής Unicredit σημείωσε πτώση 0,7%.
Με ήπια άνοδο 0,2% έκλεισε ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχτηκε σήμερα το ευρώ, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για τη γερμανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 4,2% τον Φεβρουάριο του 2019, εν μέσω ισχυρής μείωσης στη ζήτηση εκτός Ευρωζώνης, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια άνοδο της τάξεως του +0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης