Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα πρόθυρα καταστροφής οι γεωργοί των Ηνωμένων Πολιτειών

Στα πρόθυρα καταστροφής οι γεωργοί των Ηνωμένων Πολιτειών
Στα πρόθυρα καταστροφής ο γεωργικός κλάδος των ΗΠΑ
Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι γεωργοί των Ηνωμένων Πολιτειών περιγράφει ο ιστότοπος grantspub.com.
«Η αμερικανική γεωργική βιομηχανία, φαινομενικά είναι συγκλονισμένη από όλες τις πλευρές», σχολιάζεται.
Οι τιμές των γεωργικών βασικών προϊόντων παραμένουν χαμηλές, με σόγια και καλαμπόκι να παραμένουν 20%+ κάτω από τον μέσο όρο των 10 τελευταίων ετών.
Εν τω μεταξύ, ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος με την Κίνα εξακολουθεί να επιδεινώνει τη ζήτηση από το εξωτερικό, με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ να αναφέρει ότι οι παραδόσεις σόγιας στην Κίνα υποχώρησαν πάνω από 80% σε ετήσια βάση από τον Σεπτέμβριο.
Αυτό βοήθησε τα αποθέματα σόγιας να καταγράψουν ρεκόρ 3,7 δισεκ. δολαρίων στο τέλος του 2018.
Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία (USDA) προβλέπει ότι οι φυτείες αραβοσίτου θα αυξηθούν 4,1% το 2019 σε 92,8 εκατομμύρια το 2019, μια ανεπιθύμητη εξέλιξη.
Επίσης, εκτιμά ότι τα καθαρά γεωργικά εισοδήματα υποχώρησαν κατά 16% σε ετήσια βάση το 2018 στα 63,1 δισ. δολάρια, από 120 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τον δείκτη του συνόλου γεωργικών εκμεταλλεύσεων που καταρτίστηκε από την Federal Reserve Bank της Μινεάπολης, οι τιμές μειώθηκαν σε 84,9 τον Ιανουάριο από 95,1 τον Ιούνιο, ενώ οι καταβληθείσες τιμές ανήλθαν σε 109,3 και παρέμειναν στα 100 από το 2011.
Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ζοφερά στη Μινεσότα και τις γύρω πολιτείες.
Η Fed Μινεάπολης αναφέρει ότι οι αγρότες της χώρας έχουν δει το συνολικό κόστος των εισροών για τους σπόρους, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια να αυξάνεται κατά 50% από το 2006, έπειτα από προσαρμογή για τον πληθωρισμό με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Ως αποτέλεσμα, οι αγρότες της Μινεσότα ανέφεραν πέρυσι πραγματικό μεσαίο καθαρό εισόδημα ύψους 26.055 δολαρίων, μειωμένο κατά 8% από το 2017 και το χαμηλότερο ποσό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Τα διαγράμματα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης