Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): To NATO να προσαρμοστεί στις αναδυόμενες απειλές της Κίνας και της Ρωσίας

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): To NATO να προσαρμοστεί στις αναδυόμενες απειλές της Κίνας και της Ρωσίας
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): To NATO να προσαρμοστεί στις αναδυόμενες απειλές της Κίνας και της Ρωσίας
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo κάλεσε σήμερα (4/4) τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να προσαρμοστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σωρεία «αναδυόμενων απειλών», περιλαμβανομένης της αυξημένης επιθετικότητας της Ρωσίας, του κινεζικού ανταγωνισμού και της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.
Μιλώντας στην έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γιορτάζει την Πέμπτη τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι  είναι σημαντικό να ενισχυθεί η 29μελής συμμαχία για την αντιμετώπιση νέων απειλών από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.
"Πρέπει να προσαρμόσουμε τη συμμαχία μας για να αντιμετωπίσουμε τις αναδυόμενες απειλές... είτε πρόκειται για τη ρωσική επιθετικότητα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, απειλές για την ενεργειακή ασφάλεια, τον κινεζικό στρατηγικό ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και των δικτύων 5G, και πολλά άλλα ζητήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πομπέο σύμφωνα με το Reuters.
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα επικεντρωθεί σε τρόπους για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας και θα επιδιώξει συμφωνία για μια δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν αξιωματούχοι της Συμμαχίας.
Ο Pompeo δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο πόλεμο στον κυβερνοχώρο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συνεργαστεί με χώρες που υιοθετούν τις υποδομές του κινεζικού κολοσσού της νέας τεχνολογίας Huawei Technologies, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απέφυγε να πράξει το ίδιο παρά τις αμερικανικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης